Home WK Nieuws Oranjeleeuwinnen hebben WK-ticket binnen handbereik

Oranjeleeuwinnen hebben WK-ticket binnen handbereik

0
Oranjeleeuwinnen hebben WK-ticket binnen handbereik

WK Voetbal. De Nederlandse voetbalvrouwen hebben een reuze stap gezet richting het WK 2019 in Frankrijk. In de beslissende play-off ronde werd in Utrecht met 3-0 gewonnen van Zwitserland.

Na het missen van een aantal grote kansen in de eerste helft, brak Sherida Spitse de ban via een vrije trap. De tweede en derde treffer kwamen vervolgens op naam van Barcelona-speelster Lieke Martens en Vivianne Miedema van Arsenal.

Wiegman tempert euforie

Ondanks de ruime thuisoverwinning wilde bondscoach Sarina Wiegman nog niet hardop uitspreken over een tweede WK deelname op rij. “Het WK-ticket is nog niet binnen, maar we hebben wel een enorm grote stap gezet. Dit mogen we niet meer uit handen geven”, vertelde de 49-jarige Haagse.

Mocht Oranje Zwitserland van zich afhouden dan mag het team zich opmaken voor een tweede WK op rij. In 2015 debuteerde het Nederlands damesteam op een eindronde. In Canada eindigde Nederland als derde in de groep en ging het in de tweede ronde onderuit tegen Japan.

Sindsdien is het niveau van Nederland alleen maar vooruit gegaan. Twee jaar later wonnen de Leeuwinnen, onder leiding van Wiegman, het EK Voetbal in eigen land. Het team is het daarom aan de stand verplicht om een WK ticket te bemachtigen.

Wedden op voetbal

De return tussen Nederland en Zwitserland staat aanstaande dinsdag 13 november op het programma. Bij diverse bookmakers is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op deze beslissende play-off wedstrijd. Wij verwachten dat Oranje de klus gaat klaren en met een 2-1 overwinning van het veld stapt.