Home WK Nieuws Overmars in illuster rijtje met onder andere Pele en Beckenbauer

Overmars in illuster rijtje met onder andere Pele en Beckenbauer

0
Overmars in illuster rijtje met onder andere Pele en Beckenbauer

WK Voetbal 2018. Voetballiefhebbers moeten nog even geduld hebben, maar op 14 juni 2018 gaat in Rusland het WK Voetbal van start. Nederland zal helaas niet in actie komen tijdens de 21e editie van het Wereldkampioenschap.

Ondanks de mislukte kwalificatiereeks richten we ons in dit artikel wel op Oranje. Voormalig international Marc Overmars is namelijk de enige Nederlander die ooit uit werd geroepen tot talent van het toernooi. De pijlsnelle buitenspeler kreeg deze benoeming na zijn succesvolle optreden tijdens het WK Voetbal 1994. Hiermee staat de huidige directeur voetbalzaken van Ajax in een illuster rijtje met andere wereldtoppers.  

Overmars zou uiteindelijk elf wedstrijden op een WK eindronde spelen, waarin hij één keer wist te scoren. Wel wist de pijlsnelle aanvaller meerdere doelpunten voor te bereiden. In zijn volledige carrière kwam hij tot 86 interlands en 17 treffers. Zijn laatste wedstrijd voor Oranje speelde hij tijdens het EK 2004.

Pele winnaar eerste editie

De ‘Best Young Player Award’ werd in 1958 voor de eerste keer uitgereikt. Destijds viel de eer aan de toen 17-jarige Pelé, die met Brazilië Wereldkampioen voetbal werd. De Braziliaan is niet de enige wereldtopper die deze titel wist te behalen. In het rijtje zien we ook spelers als Franz Beckenbauer, Enzo Scifo en Michael Owen terug.

Ook op het komende WK zullen we weer diverse jonge talenten in actie zien komen die een gooi doen naar de titel van beste jonge speler. Denk hierbij aan Gabriel Jesus van Manchester City, Marco Asensio van Real Madrid en de Belg Youri Tielemans van AS Monaco.

Wedden op WK Voetbal 2018

Het WK Voetbal 2018 start over ruim drie maanden met de wedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. Benieuwd naar het programma van de andere deelnemende landen? Bekijk dan het volledige speelschema op onze website.

Bookmaker Mr Green verwacht dat Brazilië en Duitsland onderling gaan uitmaken wie de grote kampioen wordt op het WK Voetbal 2018. Op de record kampioen staat een notering van @5.50 en op de regerend kampioen staat een odd van @5.75. Daarnaast worden Frankrijk @7.50 en Spanje @7.00 ingeschat als outsiders voor de titel.