Home WK Nieuws Playoffs WK 2014 in Brazilië zullen spektakel opleveren

Playoffs WK 2014 in Brazilië zullen spektakel opleveren

0

FIFA WK Voetbal Brazilië 2014Een groot deel van de tickets voor het WK 2014 in Brazilië zijn reeds vergeven, maar er zijn daarnaast nog 4 Europese startbewijzen beschikbaar. De acht landen die op basis van de kwalificatie de beste resultaten hebben laten zien mogen hier in onderlinge duels om strijden. Het gaat om Griekenland en Roemenië die het tegen elkaar op zullen nemen, maar vooral om Portugal en Zweden.De landen staan op 15 en 19 november tegenover elkaar. Dit betekent echter ook dat Zlatan Ibrahimovic en Christiano Ronaldo onderling uit dienen te vechten welke van de twee uiteindelijk mag schitteren op het WK. Voetbalfans zouden de beide spelers het liefst allebei actief zien op het toernooi, al kan slechts een van de landen zich plaatsen. Het zullen deze sterren zijn die voor hun land te kar dienen te trekken, op jacht naar een ticket voor het wereldkampioenschap voetbal.

Frankrijk tegen Oekraïne

Daarnaast is ook Frankrijk er niet in geslaagd om zich rechtstreeks voor het toernooi te plaatsen, toch een van de grotere voetballanden. Zelfs nu de eigen competitie dankzij het buitenlandse geld een stukje sterker is geworden bleek het niet mogelijk een voldoende hoge kwalificering af te dwingen. Dat betekent dat Les Blues het op dienen te nemen tegen Oekraïne, een gevaarlijke outsider die al zeven duels op rij ongeslagen is. Bovendien krijgt het team maar weinig doelpunten tegen en zullen de spitsen van Frankrijk het dus zwaar krijgen.

IJsland tegen Kroatië

Het vierde duel om de laatste 4 Europese tickets gaat tussen IJsland en Kroatië. Bij IJsland spelen spelers van Ajax, AZ, Heerenveen en NEC mee, waardoor er een Nederlands tintje aan deze wedstrijd zit. De Kroaten zijn over het algemeen behoorlijk sterk, al heeft het land zich als achtste weten te plaatsen en verloor het bijvoorbeeld al een keer van Schotland.