Home WK Nieuws Politie lost schoten bij protest WK voetbal in Brazilië

Politie lost schoten bij protest WK voetbal in Brazilië

0
Politie lost schoten bij protest WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

Politieagenten hebben, naar het schijnt, schoten gevuurd tijdens een protest vlakbij het voetbalstadion in Rio de Janeiro. Beelden van AP laten zien dat een politieagent op een motor schiet op de betogers, die demonstreren tegen de organisatie van het WK voetbal in eigen land. De politie kan de echtheid van de beelden nog niet bevestigen, maar heeft wel aangegeven deze te zullen onderzoeken. Ook de afgelopen dagen en weken vonden er al diverse rellen plaats tussen de politie en demonstranten.

Kleine gewelddadige demonstratie

Het zou in dit geval gegaan zijn om een kleine, maar gewelddadige, demonstratie. Deze vond plaats in de buurt van het Maracana stadion, daar waar het WK voetbal z’n hoogtepunt zal beleven met de finale. Zondag speelden hier Argentinië en Bosnië hun wedstrijd, die Argentinië dankzij onder andere een doelpunt van Messi met 2 – 1 wist te winnen. De man die de schoten loste tijdens het protest droeg burgerkleding, maar zou een agent zijn. De politie kan dit nog niet bevestigen en zal eerst meer onderzoek moeten doen naar de beelden.

Gebruik van molotovcocktails

De Braziliaanse politie meldt aan de andere kant dat demonstranten op zondag gebruik maakten van molotovcocktails, om daar de politie mee te bestoken. Het werd niet aangegeven of er sprake is van gewonden onder de agenten, maar dit laat in ieder geval zien dat er sprake is van emoties die zeer hoog op kunnen lopen. Ook in Porto Alegre en de hoofdstad Brasilia was er zondag sprake van een demonstratie, waarmee de inwoners van Brazilië hun onvrede uiten over het wereldkampioenschap voetbal in hun land. De demonstranten zijn het niet eens met de manier waarop de miljarden zijn besteed, aangezien zij die liever zien gaan naar onderwijs en gezondheidszorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in