Home WK Nieuws Recordaantal van negen landen wil WK Voetbal 2023 voor vrouwen organiseren

Recordaantal van negen landen wil WK Voetbal 2023 voor vrouwen organiseren

0
Recordaantal van negen landen wil WK Voetbal 2023 voor vrouwen organiseren

De FIFA heeft woensdag bekendgemaakt dat zich negen landen verkiesbaar hebben gesteld voor de organisatie van het WK voor vrouwen in 2023. Volgens de wereldvoetbalbond is dat een record.

Het gaat om Argentinië, Australië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Daar blijft het ook bij, want de deadline verstreek dinsdag. Europese landen konden zich niet aanmelden, aangezien het WK van komende zomer al in Frankrijk wordt gehouden.

De negen landen krijgen tot 4 oktober de tijd om hun bid samen te stellen en in te dienen bij de FIFA, die de landen vervolgens zal beoordelen op basis van onder meer aanwezige stadions, faciliteiten en transport.

Mogelijk wordt de Koreaanse aanmelding omgezet in een gezamenlijk bid van Zuid- en Noord-Korea. De twee buurlanden, die formeel nog steeds met elkaar in oorlog zijn, lieten de FIFA in maart al weten dat ze geïnteresseerd zijn in de organisatie van het toernooi.

WK Voetbal 2019

De Oranjevrouwen bereiden zich momenteel eerst voor op het WK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die op zaterdag 1 juni nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië speelt, zit in een poule met Nieuw-Zeeland (11 juni), Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).

Vier jaar geleden op het WK in Canada reikte Oranje tot de achtste finales. Daarin was Japan met 2-1 te sterk voor Nederland, dat twee jaar geleden Europees kampioen werd.