Home WK Nieuws Rivaldo noemt WK in Brazilië een schande

Rivaldo noemt WK in Brazilië een schande

0
Rivaldo noemt WK in Brazilië een schande
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Rivaldo heeft de ‘dure en falende’ organisatie van het WK voetbal in Brazilië een schande genoemd. De Braziliaanse aanvaller haalt daarmee hard uit, wat lijkt aan te geven dat de steun voor het WK vanuit de Brazilianen tot een minimum beperkt is. Eerder al vonden er diverse protesten plaats door burgers, maar het waren nog niet eerder ook de voetballers die van zich lieten horen. Ook de FIFA heeft al laten weten niet geheel tevreden te zijn met de manier waarop Brazilië het WK voetbal organiseert.

Speler en voorzitter

Rivaldo is niet alleen een van de grote sterren van het vorige decennium in Brazilië, hij is ook vandaag de dag nog speler en voorzitter van een voetbalclub. Hij is dit bij Mogi Mirim,, een derdeklasser in Brazilië. Het gaat hem wat dat betreft allang niet meer om het hoogst haalbare, maar hij kan er niet over uit dat Brazilië zich een WK op de hals haalt.

Volgens de oud-international is het land totaal niet in staat om dit te organiseren. In plaats daarvan had Brazilië de sterren van de hemel moeten spelen in een ander land, dat de structuur en capaciteiten bezit om een dergelijk groot toernooi neer te zetten.

Niet in staat het WK te organiseren

Rivaldo heeft naar eigen zeggen al meerdere malen aangegeven dat Brazilië niet in staat is om een WK te organiseren. Hij geeft aan dat het zeer lastig zal worden om alle touwtjes in handen te houden en men schande zal spreken van de manier waarop Brazilië met haar verantwoordelijkheid omgaat.

De voetbalheld gaf bovendien aan dat een aantal van de stadions na het WK leeg zal blijven staan. Zijn land had de investeringen volgens hem beter kunnen doen in de scholen, ziekenhuizen en gevangenissen, die onderdelen waar het land echt behoefte aan heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in