Home WK Nieuws Russische WK-held mogelijk in problemen na uitspraken vader

Russische WK-held mogelijk in problemen na uitspraken vader

0
Russische WK-held mogelijk in problemen na uitspraken vader

WK Voetbal 2018. De Spaanse antidopingautoriteit is een onderzoek begonnen naar de Russische WK-held Denis Cheryshev. Hij verscheen op de radar, nadat zijn vader in een interview had gezegd dat de Valencia-aanvaller groeihormonen toegediend had gekregen.

Dat gebeurde in aanloop naar het WK, toen Cheryshev herstelde van een blessure. Dat meldt het Engelse nieuwsblad, The Telegraph. Eerder was Cheryshev al het mikpunt van een onderzoek van de Russische antidopingwaakhond. De Russische voetbalbond staat pal achter de speler en verklaart dat zijn vader doelde op een behandeling met ‘Platelet Rich Plasma’, wat volledig legaal is.

De 27-jarige Cheryshev speelt al zijn hele voetballeven in Spanje. Hij kwam uit voor Sporting Gijon, Burgos, Real Madrid, Sevilla en momenteel Valencia. De aanvaller maakte deze zomer indruk op het WK 2018 in eigen land. Hij scoorde vier keer en reikte met het gastland tot de kwartfinale, waarin Kroatië na strafschoppen te sterk was.

Cheryshev succesvol in Nations League

Ook in de Nations League het Cheryshev al zijn waarde bewezen. De aanvaller was trefzeker in het eerste duel tegen Turkije, dat met 2-1 werd gewonnen. De eerstvolgende wedstrijd in de nieuwe landencompetitie staat gepland op 11 oktober. Dan neemt Rusland het thuis op tegen Zweden.