Home WK Nieuws Salah hoopt tegen verwachtingen in op WK Voetbal 2018-deelname

Salah hoopt tegen verwachtingen in op WK Voetbal 2018-deelname

0
Salah hoopt tegen verwachtingen in op WK Voetbal 2018-deelname

WK Voetbal 2018. Mohamed Salah, de absolute sterspeler van Egypte, hoopt dat hij over ruim twee weken gewoon aan de start kan staan van het WK Voetbal 2018. De aanvaller verliet afgelopen zaterdag nog geblesseerd het veld tijdens de Champions League finale.

De Egyptenaar raakte geblesseerd aan zijn schouder na een duel met Sergio Ramos. Er werd gespeculeerd over een gebroken schouder, wat automatisch zou betekenen dat hij niet in actie komt in Rusland.

Echter is door de Egyptische Voetbalbond een persbericht naar buiten gebracht waarin staat vermeldt dat Salah ‘slechts’ verstuikte schouderbanden heeft. Voor een lichte verstuiking staat normaliter twee tot zes weken, waardoor er nog hoop is voor het Egyptische volk.

Ook Salah liet via zijn persoonlijke Twitter-account weten dat hij hoopt om in actie te kunnen komen op het WK Voetbal 2018. “Ondanks de verwachtingen heb ik vertrouwen er in Rusland bij te zijn en jullie trots te maken. Jullie liefde en support geeft me de kracht die ik nodig heb.”

Salah onmisbaar voor Egypte

Salah leidde zijn land voor het eerst sinds 1990 naar het WK. De aanvaller van Liverpool maakte dit seizoen bij elkaar 44 doelpunten voor zijn club, werd topscorer in de Premier League en kreeg zo’n beetje alle individuele prijzen in Engeland.

Voor Egypte is het een enorme aderlating als ze hun sterspeler moeten missen. Het speelschema van het WK 2018 laat zien dat het Afrikaanse land op vrijdag 15 juni voor de eerste keer in actie komt. Om 14.00 uur Nederlandse tijd is Uruguay de tegenstander. Vervolgens speelt Egypte nog tegen gastland Rusland (dinsdag 19 juni om 20.00 uur) en Saudi-Arabië (maandag 25 juni om 16.00 uur).

Wedden op WK Voetbal

Bij verschillende bookmakers is het nu al mogelijk om weddenschappen over het WK 2018 te plaatsen. Dit kan onder andere op een van de vele groepswedstrijden. Zo is Egypte @7.00 bijvoorbeeld verreweg de underdog tegen het sterkere Uruguay @1.55.

Daarnaast kunnen er bets geplaatst worden op individuele spelers. Denk je dat Salah, ondanks zijn kwetsuur, toch in staat is om de ‘gouden schoen’ in de wacht te slepen? Dan keert Mr Green maar liefst @41.00 je inleg uit.