Home WK Nieuws Saudi-Arabië toch met Nederlander naar WK Voetbal 2018 in Rusland

Saudi-Arabië toch met Nederlander naar WK Voetbal 2018 in Rusland

0
Saudi-Arabië toch met Nederlander naar WK Voetbal 2018 in Rusland

WK Voetbal 2018. Na het eerdere vertrek van bondscoach Bert van Marwijk, reist Saudi-Arabië toch met een Nederlander af naar het WK 2018 in Rusland. Frans Hoek is als keeperstrainer toegevoegd aan de staf van Juan Antonio Pizzi.

Aanvankelijk stond er met Van Marwijk en assistenten Mark van Bommel, Adrie Koster, Roel Coumans en Taco van de Velde al een volledige Nederlandse staf voor het Arabische team. Echter kwam Van Marwijk niet rond met de nationale voetbalbond over een verlenging van zijn contract, waarna hij besloot de samenwerking stop te zetten.

Lang heeft de oud-bondscoach van Nederland niet hoeven treuren, want hij is als bondscoach van Australië alsnog actief op het WK in Rusland. Ook bij zijn nieuwe land wordt hij vergezeld door Van Bommel als rechterhand.

Derde WK voor Hoek

De 61-jarige Hoek maakte de overeenkomst via zijn Twitter-account bekend. ‘’Ik ben verheugd dat ik mede kan delen dat ik deze zomer naar het WK in Rusland ga. Ik ben er trots op een lid te mogen zijn van de staf van Juan Antonio Pizzi.’’

Voor Hoek wordt het de derde keer dat hij als lid van een trainersstaf afreist naar een eindronde van een Wereldkampioenschap. Zijn eerste WK Voetbal maakte hij mee in 2006, als keeperstrainer van Leo Beenhakker bij Polen. Acht jaar later was hij keeperstrainer van het Nederlands Elftal, dat onder leiding van Louis van Gaal als derde eindigde.

Wedden op WK Voetbal 2018

Als we kijken naar het speelschema, dan zien we dat Saudi-Arabië op de eerste speeldag al in actie komt. Op donderdag 14 juni nemen de Arabieren het op tegen gastland Rusland. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Moskou.

Bookmaker Mr Green denkt dat Saudi-Arabië @12.00 niet in staat is om het gastland Rusland moeilijk te maken. De Russen zijn namelijk de grote favoriet met een notering van @1.30. Wij verwachten zelf een gelijkspel @5.00 tussen Rusland en Saudi-Arabië.