Home WK Nieuws Schade aan stadion WK Brazilië door flinke storm

Schade aan stadion WK Brazilië door flinke storm

0
Schade aan stadion WK Brazilië door flinke storm
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Een flinke storm heeft geleid tot schade aan een van de stadions voor het WK voetbal in Brazilië. Het waren de harde windvlagen die er afgelopen zaterdag voor zorgden dat er schade ontstond aan het Belo Horizonte.

Diverse metalen delen kwamen los van het dak en zorgde er daardoor voor dat er lelijke beschadigingen ontstonden. Desalniettemin kon de wedstrijd tussen Cruzeiro en Minas Boca gewoon doorgaan, wat aan lijkt te geven dat het voetbal uiteindelijk altijd overleeft.

Befaamde Belo Horizonte

De schade ontstond aan het Belo Horizonte, een befaamd stadion dat een flinke renovatie heeft ondergaan voor het WK voetbal dat eraan zit te komen. Het stadion biedt plaats aan zo’n 60.000 toeschouwers en zorgt er wat dat betreft voor dat we massaal van het voetbal kunnen genieten.

Tijdens het WK zullen er 6 wedstrijden in het stadion worden gespeeld. (zie: Speelschema WK voetbal) Het gaat onder andere om een halve finale op 8 juli, waardoor het van belang is dat het stadion in orde komt. Uiteraard zullen de Brazilianen er alles aan doen om het stadion volledig op tijd veilig te krijgen, ook tegen storm en wind.

Veel problemen met de stadions

Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er op deze manier opnieuw een probleem met een van de stadions naar buiten komt. Het WK in Brazilië kampt tot nu toe met een aantal dergelijke problemen. Het stadion waar op 12 juni de openingswedstrijd wordt gespeeld zal waarschijnlijk bijvoorbeeld pas half mei klaar zijn.

Er viel vorig jaar een bouwkraan op het dak, waardoor er een flinke vertraging is ontstaan. Wat dat betreft laat Brazilië zich bouwtechnisch tot nu toe niet van haar beste kant zien, iets waardoor er al behoorlijk wat kritiek is ontstaan op het WK in Brazilië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in