Home WK Nieuws Sepp Blatter heeft volste vertrouwen in organisatie WK voetbal Brazilië

Sepp Blatter heeft volste vertrouwen in organisatie WK voetbal Brazilië

0
Sepp Blatter heeft volste vertrouwen in organisatie WK voetbal Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, heeft aangegeven dat hij ervan overtuigd is dat Brazilië op tijd klaar zal zijn voor het WK voetbal deze zomer. Dat heeft de Zwitser in een telefoongesprek met Dilma Rousseff, de Braziliaanse president laten weten.

Blatter was heel duidelijk en liet merken dat hij ervan overtuigd was dat Brazilië het meest succesvolle WK uit de geschiedenis zal organiseren. Dat is opvallend, omdat er ook van de FIFA eerder veel kritiek was op de organisatie. Met name de bouw van de stadions verloopt niet vlekkeloos.

Groot aantal kaarten verkocht en succesvol WK

De voorzitter van de FIFA was onder andere positief over het aantal kaarten dat er reeds verkocht is. Inmiddels hebben 2,5 miljoen tickets een eigenaar gevonden, wat betekent dat 75% van de plaatsen in de stadions bezet zal zijn. Uiteraard hoopt de organisatie ook de laatste 25% van de kaarten binnenkort nog te verkopen, nu duidelijker wordt hoe de verschillende landen en teams ervoor staan.

Blatter gaat uit van een zeer succesvol WK. Hij heeft het volste vertrouwen in Brazilië. Dat is met name opvallend vanwege de kritiek die er onlangs kwam van Jerome Valcke, de secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond. Hij gaf zelfs aan dat als het niet lukt om 100% gereed te zijn, we ons zullen moeten richten op 99,99%.

Hulp van boven

Ook Sepp Blatter was eerder nog minder positief. In december riep hij de hulp in van ‘God, Allah, of wie dan ook’, om ervoor te zorgen dat de twaalf stadions voor het WK in Brazilië op tijd klaar zouden zijn.

De openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië zal op 12 juni plaatsvinden in Sao Paolo. Vanaf dat moment zullen 32 landen het tegen elkaar opnemen, om uiteindelijk 1 winnaar van het WK te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in