Home WK Nieuws Sepp Blatter niet blij met organisatie WK Brazilië

Sepp Blatter niet blij met organisatie WK Brazilië

0
Sepp Blatter niet blij met organisatie WK Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië

Sepp Blatter heeft zich negatief uitgelaten over de organisatie van het WK in Brazilië. Het is volgens hem niet eerder voorgekomen dat een land zoveel problemen kende, in de aanloop naar een groot toernooi.

Bovendien geeft Blatter aan dat hij al een groot aantal jaren meeloopt, waardoor het volgens hem des te opvallender is dat Brazilië zo uit de pas loopt. Het toernooi zal op donderdag 12 juni van start gaan, al dient de organisatie alles op alles te zetten om het WK soepel te laten verlopen.

Problemen in de aanloop

Met name de bouwwerkzaamheden rondom het WK kennen een groot aantal problemen. Er zijn al meerdere werklieden om het leven gekomen en ongeveer de helft van de stadions heeft vertraging opgelopen. Sepp Blatter hoopt dat de Brazilianen nu eindelijk door hebben dat ze te laat zijn begonnen, ondanks dat ze meer dan 7 jaar de tijd hadden om zich voor te bereiden.

Volgens Blatter is Brazilië het land met de meeste vertragingen tot nu toe. Waar de vertraging vandaan komt weet Blatter niet, aangezien het land alle mogelijkheden heeft gekregen om op tijd van start te gaan.

Protesten tijdens Confederations Cup

Daarnaast waren er tijdens de Confederations Cup anderhalf jaar geleden veel protesten van burgers. Zij zijn het niet eens met het feit dat het land veel geld uitgeeft om het WK en de Olympische Spelen te organiseren, maar aan de andere kant niet zorgt voor goede scholen en gezondheidszorg.

Blatter denkt niet dat het komende WK te maken zal krijgen met dezelfde demonstraties, maar weet aan de andere kant wel dat dit tot problemen zal leiden. Ondanks de matige voorbereiding is hij echter positief over het verloop van het toernooi, aangezien het voetbal volgens hem in Brazilië veel meer is dan een sport, hij noemde het een religie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in