Home WK Nieuws Southgate en Tabarez langer bondscoach van Engeland en Uruguay

Southgate en Tabarez langer bondscoach van Engeland en Uruguay

0
Southgate en Tabarez langer bondscoach van Engeland en Uruguay

WK Voetbal. Gareth Southgate heeft zijn contract bij de Engelse voetbalbond verlengt tot en met 2022. Althans, dit is bekendgemaakt door ‘The Times’. Daarnaast heeft Oscar Tabarez zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis mogen zetten in Uruguay.

Southgate, die in november 2016 bondscoach werd, betekent dit dat de populaire bondscoach aanblijft tot en met het WK in Qatar. De voormalig international heeft momenteel een verbintenis tot het EK van 2020. Southgate bereikte deze zomer op het WK Voetbal 2018 in Rusland met Engeland de halve finale, waarin Kroatië te sterk was.

Tabarez nog vier jaar bondscoach

Naast Southgate blijft ook Tabarez langer verbonden als bondscoach van zijn land. De 71-jarige trainer heeft al sinds 2006 de leiding over het nationale elftal. Tabarez bereikte vrijdag met de bond overeenstemming over een nieuwe termijn, tot en met het WK van 2022 in Qatar. ’El Maestro’, zoals zijn bijnaam luidt, zat al bij 185 interlands van Uruguay op de bank.

Tabarez had de nationale ploeg al tussen 1988 en 1990 onder zijn hoede en keerde zestien jaar later terug als bondscoach, na jaren bij onder meer AC Milan, Cagliari en Boca Juniors. Onder leiding van Tabarez eindigde Uruguay als vierde op het WK 2010, na een nederlaag tegen Nederland in de halve finale.

Vier jaar later strandde de ploeg van de topspitsen Luis Suarez en Edinson Cavani in de achtste finales, op het recente WK in Rusland moest Uruguay in de kwartfinale buigen voor de latere wereldkampioen Frankrijk. De ploeg van Tabarez had in de achtste finale regerend Europees kampioen Portugal verslagen.

Wedden op WK 2022

Het WK 2022 in Qatar vindt plaats van 21 november 2022 tot en met 18 december 2022. Met slechts 28 dagen is WK 2022 het kortste WK Voetbal in 44 jaar. In de aanloop naar het WK Voetbal is het mogelijk om bij diverse bookmakers een weddenschap te plaatsen op jouw favoriete land. Dit kan zowel op de eindwinnaar, losse wedstrijd en specifieke wedstrijdstatistieken.