Home WK Nieuws Spaanse bondscoach tipt Brazilië als winnaar WK voetbal 2014

Spaanse bondscoach tipt Brazilië als winnaar WK voetbal 2014

0
Spaanse bondscoach tipt Brazilië als winnaar WK voetbal 2014
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Het WK voetbal in Brazilië komt steeds dichterbij, waardoor we inmiddels voorspellingen ontvangen van bijvoorbeeld de bondscoaches van de landen. Het is Vicente del Bosque die bijvoorbeeld het idee heeft dat Brazilië waarschijnlijk de titel zal pakken.

Hij is aan de andere kant bezorgd over de fysieke gesteldheid van z’n eigen spelers, waardoor de kans groot is dat Spanje het juist moeilijk zal hebben. Ook de Confederations Cup liet al zien dat het thuisland het van de Spanjaarden kan winnen, al komen er tijdens een WK voetbal doorgaans bijzondere krachten vrij.

Grootste kanshebber voor de titel

Volgens Del Bosque is Brazilië de grootste kanshebber voor de titel. Het thuisland heeft een goed team, waar Scolari de laatste jaren meer en meer een eenheid van heeft kunnen maken. Bovendien kan het publiek er op een geweldige manier achter gaan staan.

Brazilië heeft het thuisvoordeel en zal zich dus uitstekend op z’n gemak voelen. Aan de andere kant zou de rol als gastland ook kunnen zorgen voor een enorme opbouw van de druk. Wat dat betreft is het afwachten hoe het land met deze rol als gastland en favoriet om zal gaan.

Fysieke gesteldheid van Spanje

Del Bosque gaf bovendien aan dat hij zich zorgen maakt over de manier waarop zijn eigen team er fysiek voor staat. Het gaat niet goed met Spanje, omdat de verschillende spelers een zwaar einde van een intensief seizoen voor de boeg hebben.

Hij acht de kans aanwezig dat een aantal spelers vermoeid aan de start van het WK zal verschijnen, waardoor ze niet optimaal kunnen presteren. Of de bondscoach daarmee zand in de ogen van andere teams probeert te strooien zal later moeten blijken, hij lijkt in ieder geval niet volledig overtuigd van de kracht van het eigen team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in