Home WK Nieuws Spanje in rep en roer op het WK voetbal 2014

Spanje in rep en roer op het WK voetbal 2014

0

De ongelooflijke 5-1 overwinning van het Nederlands elftal op Spanje is bij de zuid-Europeanen enorm hard aangekomen. De gehele Spaanse selectie is geschoffeerd door de nationale pers, waardoor de druk op de regerend wereldkampioen van het WK voetbal alleen maar toe zal nemen.

Schreeuw om een keeperswissel groot

Met name Casillas werd aardig bekritiseerd door de Spaanse pers. De tweede keeper van Real Madrid zou schuld hebben aan vier van de vijf Nederlandse doelpunten en de schreeuw om een keeperswissel is groot. Hoewel het überhaupt al twijfelachtig is of Del Bosque dit verzoek zal honoreren, is de keuze van de bondscoach in inzetbare keepers in ieder geval gehalveerd. De tweede doelman bij de Spanjaarden, David de Gea, heeft namelijk een spierblessure opgelopen waardoor de keeper niet inzetbaar zal zijn tijdens de groepsfase. De derde keeper, Pepe Reina, is wel gewoon inzetbaar.

Omdat de wedstrijd tegen Nederland inmiddels veelvuldig besproken en geanalyseerd is door de Spanjaarden, kijkt ‘la furia roja’ liever vooruit. Op 18 juni wacht namelijk het duel tegen Chili. Wederom een nederlaag voor de Spanjaarden zou rampzalig zijn. Zeker in het geval dat Nederland op dezelfde avond wint van Australië, want in dat geval is Spanje uitgeschakeld.

Spanje – Chili van levensbelang

Diego Costa, een van de weinige lichtpuntjes in het duel tegen Oranje, gaf aan dat het duel tegen de Chilenen nu al een finale is voor Spanje. “De ontmoeting met Chili is van levensbelang om onze WK-kansen levend te houden. Niemand vindt het leuk om te verliezen, en al helemaal niet op de manier zoals ons is overkomen. Maar we moeten niet opgeven, want alles is nog mogelijk. We moeten leren van het verlies tegen Nederland, zodat het ons niet nog een keer gebeurt.”, aldus de spits van Atletico Madrid.

Ook Xabi Alonso wil zich graag revancheren voor de blamage. “We willen bewijzen dat we kunnen reageren en hebben de perfecte mogelijkheid om dit te doen. We weten hoe het moet. De wedstrijd van woensdag zal veel van ons vragen, maar we gaan er alles aan doen. We moeten slim zijn en ervoor zorgen dat het een ander type wedstrijd wordt. Chili speelt bijna altijd op dezelfde manier. Ze zijn moedig en spelen behoorlijk agressief. We kennen elkaar goed.”, liet Alonso weten.

De aanvang van het duel tussen Spanje en Chili staat gesteld op 18 juni, 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in