Home WK Nieuws Stadionnetje testen

Stadionnetje testen

DELEN

Ajax gaat op uitnodiging van 4 tot 12 januari 2020 naar Qatar om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Dit is het gevolg van het succesvolle afgelopen seizoen. Zo verdiende Ajax een lucratieve uitnodiging om de stadions van het WK voetbal 2022 te testen.

Niet de enige gast

De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt in de winterstop deel aan een toernooi ( vriendschappelijk) op het Arabische schiereiland. Bayern München is ook van de partij. Met een derde en vierde deelnemer, waaronder vermoedelijk een Turkse topclub, wordt nog onderhandeld.

Ajax reageert: “De reden waarom Ajax dit aanbod heeft geaccepteerd is omdat de faciliteiten uitstekend zijn, evenals de beoogde tegenstanders. De trip biedt Ajax eveneens kansen om deze regio op zakelijk gebied te verkennen”.

Lucratief is het zeker. Deze reis levert de reis naar verluidt €700.000 op.

Fijne faciliteiten

Ajax krijgt heeft Qatar de beschikking over maar liefst twee trainingsvelden. De hele bubs (spelers en staf) vliegen businessclass naar Doha. het verblijf is op het luxe eiland The Pearl in 5 sterren hotel Marsa Malaz Kempinski. Inclusief een privé-strand, een luxe spa, buitenzwembaden, tennisbanen en maar liefst elf restaurants. Niet vervelend lijkt ons.