Home WK Nieuws Stadions half af, noodweer en metro stakingen

Stadions half af, noodweer en metro stakingen

0
Stadions half af, noodweer en metro stakingen
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Donderdag aanstaande begint het WK voetbal in Brazilië. Dit weekend is weer gebleken dat het niet geheel vlekkeloos zal verlopen. Aan de helft van de stadions wordt nog koortsachtig gebouwd, de infrastructuur is of niet af of in zijn geheel niet gebouwd, de medewerkers van de metro in São Paulo staken en als klap op de vuurpijl sloeg het noodweer toe afgelopen weekend.

Noodweer in het Zuiden, 8 doden

In het zuiden, in de provincie Paraná, kwamen bij noodweer (onweer, hagel en wateroverlast) zeker acht mensen om het leven. Dankzij de zware regenval traden enkele rivieren buiten hun oevers, de straten stonden blank en de stroomvoorzieningen vielen uit. In totaal werden circa 2.000 mensen geëvacueerd.

Vlakbij, in de hoofdstad Curitiba, worden vier wedstrijden van het WK voetbal afgewerkt. De eerste wedstrijd is daar op 16 juni de topper tussen Iran en Nigeria. 🙂

Stakingen in São Paulo

In São Paulo is het weer aan. Daar staakten dit weekend de medewerkers van de metro, ondanks dat een rechter zondag oordeelde zondag dat de staking gebroken moet worden. Het personeel lijkt er lak aan te hebben. Zij zien in het WK een uitgelezen mogelijkheid om de druk op te voeren in hum wens voor meer loon en beter arbeidsomstandigheden.

De stakers gaven aan dat er ook tijdens het WK acties komen maar dat die minder vriendelijk zullen zijn. De verwachting is dat veel bezoekers niet op tijd het stadion aankomen en dat er lege plekken op de tribunes te zien zullen zijn.

Stadions nog niet klaar

Duizenden fans zijn inmiddels benaderd door het ticketbureau om de aangekochte kaartjes in te ruilen voor andere kaartjes op andere plekken in het stadion. De FIFA geeft aan er alles aan te doen om benadeelden te bereiken en deze te herplaatsen op minstens even goede plekken in het stadion.

Het stadion is speelstad Curitiba is nog lang niet klaar. Ooggetuigen melden dat sommige delen nog weken bouw nodig hebben.

De organisatie in Curitiba heeft van de FIFA de waarschuwing gekregen dat als het stadion niet klaar is de wedstrijden worden verplaatst naar andere stadions. Op dit moment wordt er door bouwvakkers dag en nacht gewerkt om zoveel mogelijk af te krijgen en een blamage te voorkomen.

Bij de bookmakers kun je inmiddels wedden op het af zijn van het stadion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in