Home WK Nieuws Stadions WK nog lang niet klaar

Stadions WK nog lang niet klaar

0
Stadions WK nog lang niet klaar
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

We hebben er al eerder of bericht (hier & hier) maar nu is het ook bij de FIFA doorgedrongen. Enkele stadions waar gespeeld gaat worden in het kader van het WK 2014 in Brazilië zijn nog lang niet klaar. Oké er ligt een grasmat, er staan doelen, het beton is uitgehard maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Het stadion in de plaats Natal waar op 13 juni Mexico Kameroen wordt gespeeld is verre van klaar. Zo zijn een groot deel van de stoeltjes voor de bezoekers nog niet geplaatst. FIFA official Jerome Valcke is persoonlijk polshoogte gaan nemen en hij twitterde met foto: “Just completed visit at Arena das Dunas. Race against the clock. Still lots to be done for #WorldCup fans & media.”

Bovenstaande foto laat nog veel lege plekken zien en nog allerlei steigers en bouwtoestanden die toch echt weg moeten zijn bij het eerste fluitsignaal.

Omgeving van de stadions

Wat ook zorgen baart is de infrastructuur. Veel zaken die jaren geleden in de planning zaten zijn domweg niet uitgevoerd door de Brazilianen. We noemen een metroverbinding in Rio de Janeiro, snelwegen in Sao Paolo en treinverbindingen. Deze zijn afwezig en zullen het de fans moeilijk maken om te reizen naar de stadions waar de wedstrijden worden gespeeld.

Nog 15 dagen

Met de aftrap op 12 juni, over precies 15 dagen, is Brazilië lang niet klaar. Het klaarmaken van de 12 speelsteden voor de 32 deelnemers en 64 wedstrijden, blijkt een lastig karwei voor een land als Brazilië.

Het is nu afwachten wanneer de eerste bookmakers weddenschappen plaatsen die gaan over het klaar zijn van de stadions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in