Home WK Nieuws Stakingen Brazilië gaan mogelijk door tijdens WK voetbal 2014

Stakingen Brazilië gaan mogelijk door tijdens WK voetbal 2014

0
Stakingen Brazilië gaan mogelijk door tijdens WK voetbal 2014
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

De spanningen in Brazilië lopen hoog op, nog voordat de bal voor het eerst is gaan rollen. Het personeel van de metro in Sao Paulo legde onlangs het werk neer en lijkt voorlopig niet van plan de eisen bij te stellen. De rechter verbood hen verder te staken, maar hier lijkt niet iedereen zich wat van aan te trekken. In de miljoenenstad zal vandaag het WK voetbal van start gaan, maar het is vooral voor de fans lastig om op de plaats van bestemming aan te komen. Ook normaal gesproken is het er al enorm druk, maar tijdens het WK zorgen de toeristen voor nog vollere metro’s en treinen.

Nederland in Sao Paulo

Nederland speelt ook in Sao Paulo een wedstrijd, maar doet dat pas over twee weken. Het gaat om de wedstrijd tegen Chili, waarover de organisatie van de Oranjecamping zich in ieder geval nog geen zorgen maakt. Uit voorzorg hebben zij wel voor vervangend busvervoer gezorgd, waardoor de fans er zeker van kunnen zijn dat zij de wedstrijd bij kunnen wonen. Uiteraard hoopt men dat het OV gewoon beschikbaar is tegen die tijd, om iedereen richting het stadion te kunnen vervoeren.

Stakers slaags met de politie

De stakers raakten slaags met de oproerpolitie, die gebruik maakte van pepperspray. De spanningen liepen hierdoor flink op, met name bij het metrostation Ana Rosa. Het metrobedrijf ontsloeg al zo’n 60 medewerkers, die betrokken waren bij de rellen. Op die manier hoopt men de situatie onder controle te krijgen en aan te geven dat de protesten vreedzaam plaats dienen te vinden. Het is afwachten of de situatie weer af zal koelen het het WK voetbal op een soepele manier van start kan gaan, om naar de buitenwereld een mooi plaatje te laten zien.

De wedstrijd van van vanavond: Brazilië tegen Kroatië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in