Home WK Nieuws Supporters WK voetbal zullen geen last hebben van onrust in Brazilië

Supporters WK voetbal zullen geen last hebben van onrust in Brazilië

0
Supporters WK voetbal zullen geen last hebben van onrust in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

De supporters zullen tijdens het WK voetbal geen last hebben van de onrust die er op bepaalde plaatsen in bijvoorbeeld Rio de Janeiro heerst. Dat stelt onder andere Nanko van Buuren, die sinds 1989 tal van projecten uitvoert met de hulporganisatie Ibiss de Rio, om de situatie in de favela’s voor de inwoners te verbeteren. De autoriteiten stuiten op meer weerstand dan zij hadden gedacht, bij het ‘schoonvegen’ van de sloppenwijken.

Hevige rellen in de favela’s

Er vinden geregeld confrontaties plaats tussen de bewoners en de ordetroepen. Met name de dood van een bekende danser leidde tot hevige rellen in de favela’s. De politie verkiest de harde hand om de wijken aan te pakken en deze op die manier op tijd veilig te krijgen voor het WK voetbal in Brazilië. Een aantal sloppenwijken is nu inderdaad veilig, maar in een aantal andere wijken zijn er juist rellen ontstaan en is de onrust toegenomen. Familie van de omgekomen danser gaf aan dat hij werd gedood door een politiekogel, waarop men massaal de straat op ging en zich tegen de ordetroepen probeerde te keren.

Altijd wat tumult

Volgens van Buuren is er altijd wel sprake van wat tumult in de sloppenwijken. Het neerschieten van de danser was echter een opvallende ontwikkeling, aangezien hij bekend is van televisie. De kwestie kreeg veel aandacht, waardoor de gemoederen op konden lopen. Van Buuren stelt dat de onrust normaal gesproken beperkt blijft en deze zich bijvoorbeeld niet snel tegen de WK-supporters zal richten. Wat dat betreft kunnen supporters van bijvoorbeeld het Nederlands Elftal met een gerust hart afreizen naar Brazilië, om de sterspelers uitbundig aan te moedigen en samen een geweldig feestje te gaan vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in