Home WK Nieuws Top 10 beste WK wedstrijden ooit

Top 10 beste WK wedstrijden ooit

0

Tuurlijk, het blijft een subjectief verhaal maar wij hebben gemeend een top 10 te moeten samenstellen van de beste wedstrijden die ooit op een WK zijn gespeeld. Na lange onderlinge discussies zijn we uitgekomen op de volgende top 10. Van de mooiste 3 hebben we een samenvatting toegevoegd.
Speel Betsson

1.) Italië – West-Duitsland (4 – 3) WK 1970

Na zoveel mogelijk wedstrijden uit het verleden tegenover elkaar te hebben afgewogen hebben wij en met ons tal van andere voetballiefhebbers over de hele wereld besloten dat er maar één wedstrijd op deze eerste plaats thuishoort. We moeten er even voor in de geschiedenisboeken duiken en het was tegen een land dat vandaag de dag niet eens meer bestaat, maar de halve finale tussen Italië en West-Duitsland op het WK van 1970 was volgens velen de mooiste wedstrijd ooit getoond. Schitterend voetbal leverde toen uiteindelijk de overwinning op voor Italië, welke het in de finale uiteindelijk toch moest afleggen tegen Brazilië.

2.) Brazilië – Argentinië (0 – 1) WK 1990

Een wedstrijd die je misschien niet meteen verwacht in een overzicht als dit, maar toch weet het met recht en rede een terechte tweede plaats te claimen in de top 10 van beste WK wedstrijden uit het verleden. In een wedstrijd waar Brazilië kansen bij de vleet kreeg, maar vastbesloten was ze keer op keer tegen de paal te knallen was het uiteindelijk toch Argentinië dat het winnende doelpunt scoorde en zo door kon stoten naar de kwartfinale. Een memorabele wedstrijd was het zonder enige twijfel.

3.) Engeland – Argentinië (2 – 2) WK 1998

Argentinië en Engeland konden op het WK van ’98 allebei doorstoten naar de laatste 16 en de confrontatie tussen deze twee voetbalgiganten leverde bijzonder spectaculair voetbal op om nooit meer te vergeten. Na 90 minuten en de bijkomende verlengingen stond het na een schitterende wedstrijd 2-2. De wedstrijd werd beslist met penalty’s, welke uitdraaiden in het voordeel van Argentinië.

4.) Denemarken – Brazilië (2 – 3) WK 1998

In de kwartfinale van het Wereldkampioenschap voetbal van 1998 stonden Denemarken en Brazilië tegenover elkaar en hoewel niemand het had zien aankomen leek de wedstrijd beslist te zullen gaan worden in het voordeel van de Denen. Het was uiteindelijk dan toch Rivaldo die voor Brazilië het winnende doelpunt maakte. Een schitterende wedstrijd die zonder twijfel voor veel voetballiefhebbers één van de mooiste voetbalwedstrijden ooit genoemd mag worden.

5.) Roemenië – Argentinië (3 – 2) WK 1994

Het wereldkampioenschap voetbal van 1994 in Amerika heeft bijzonder mooi voetbal laten zien, maar één van de absolute topwedstrijden was toch wel die van Roemenië tegen Argentinië. 90 minuten lang streden deze twee zo uitéénlopende voetballanden tegen elkaar om een plaats in de volgende ronde. De wedstrijd werd beslist in het voordeel van Roemenië.

6.) Italië – West-Duitsland (3 – 1) WK 1982

De finale van het WK van 1982 was er zonder enige twijfel één om in te kaderen en boven je bed te hangen. Hoewel Duitsland aanzienlijk te sterk bleek voor een wat twijfelachtig West-Duitsland werd de finale gekenmerkt door schitterend voetbal. Misschien niet de spannendste, maar zonder enige twijfel wel één van de mooiste finales ooit op een WK voetbal.

7.) Spanje – Denemarken (5 – 1) WK 1986

We keren terug naar de achtste finales van het WK 1986 en meerbepaald naar de wedstrijd Spanje – Denemarken. De wedstrijd werd door velen na afloop van het WK gezien als één van de mooiste wedstrijden op het kampioenschap en ging de geschiedenisboeken in als één van de mooiste en meest kwalitatieve wedstrijden aller tijden. Niet zozeer omwille van de Denen, maar de Spanjaarden lieten hier 90 minuten topvoetbal zien om van te smullen!

8.) Nederland – Brazilië (2-3) WK 1994

Het kon natuurlijk niet anders, er moest gewoon een wedstrijd met Oranje in deze top tien staan en zo gezegd zo gedaan! Nederland – Brazilië op het WK van 1994 leek op het eerste zicht een regelrechte afstraffing te gaan worden voor het Oranje elftal, maar het knokte zich na een 0 – 2 achterstand heldhaftig terug in de wedstrijd en de overwinning leek binnen handbereik. Helaas bleek Brazilië nog net dat ietsje te sterk en werd het Nederlandse elftal uit het kampioenschap geknikkerd. Toch een schitterende wedstrijd die meer dan ooit de motivatie van een Europese ploeg op een WK zo realistisch in beeld heeft weten te brengen.

9.) Brazilië – Zweden (5-2) WK 1958

Het wereldkampioenschap voetbal van 1958 vond plaats in Zweden en laat net ook dat land het in de finale hebben moeten opnemen tegen een ijzersterk Brazilië. Het ging meer dan ooit om de wereldbeker en de twee landen konden hem al bijna voelen, maar helaas moest Zweden een sterk spelend Brazilië uiteindelijk toch voor laten gaan. 5-2 werd de uiteindelijke eindstand, maar het is wel één van de absolute topwedstrijden ooit op een WK geworden.

10.) Italië – Frankrijk (1-1) WK 2006

De enige echt recente wedstrijd, die iedere voetballiefhebber zich nog levendig voor de geest zal weten te halen is die van Italië tegen Frankrijk in de finale van het WK van 2006. De wedstrijd ging nog voor de volledige speeltijd (inclusief verlengingen) was afgelopen al de geschiedenisboeken in omwille van de kopstoot die de Franse topspeler Zinédine Zidane gaf aan de Italiaan Marco Materazzi. Na de verlengingen stond de tussenstand nog steeds vast op 1 – 1. Penalty’s moesten het verschil gaan maken en uiteindelijk was het Italië die de wereldbeker kon claimen. Een wedstrijd om nooit meer te vergeten was het in ieder geval…

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

888 sport

    – Ontvang 70 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bwin

   – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in