Home WK Nieuws Van Gaal al zeker van 20 spelers voor het WK voetbal in Brazilië

Van Gaal al zeker van 20 spelers voor het WK voetbal in Brazilië

0
Van Gaal al zeker van 20 spelers voor het WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Bondscoach Louis van Gaal is al zeker van 20 van de 23 spelers, die hij mag selecteren voor het WK voetbal in Brazilië. Momenteel traint hij met een grotere groep, wat betekent dat er slechts 3 plekken over zijn voor de rest van de spelers die deelnamen aan het trainingskamp in Portugal. Van Gaal staat bekend om zijn strenge selectiebeleid op basis van fitheid en vorm. Hij heeft echter ook aangegeven dat sommige spelers zelfs in niet volledig fitte toestand een betere keuze vormen dan andere fitte spelers, wanneer hij kans ziet om de fysieke gesteldheid verder te verbeteren.

Wesley Sneijder positieve verrassing

Volgens van Gaal is met name Wesley Sneijder een positieve verrassing binnen de groep. De bondscoach had enkele maanden geleden nog veel kritiek op de speler, die volgens hem niet fit meer zou zijn. Hij koos daarmee een andere tactiek naar Sneijder dan naar bijvoorbeeld van Persie, die direct vanaf het eerste moment het vertrouwen van de bondscoach genoot. Snijder is volgens van Gaal nu echter de positieve uitzondering binnen de groep, wat kan betekenen dat de bondscoach is zijn opzet is geslaagd om ook deze speler tot op het bot te motiveren.

Oefenwedstrijd tegen Ghana

Van Gaal maakte tenslotte bekend dat hij de wedstrijd tegen Ghana van aanstaande zaterdag (31 mei) wil gebruiken om met de definitieve selectie te spelen. De bondscoach heeft tot uiterlijk 2 juni de tijd om de selectie bekend te maken, maar een plaats bij de selectie voor aanstaande zaterdag lijkt erop te duiden dat ook het WK voetbal veilig is gesteld. De kans is wat dat betreft groot dat we zaterdag weten welke spelers Nederland op het WK in Brazilië zullen vertegenwoordigen, om daar naar de wereldbeker toe te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in