Home WK Nieuws Van Gaal erg ontevreden over ‘fairplay’ van FIFA

Van Gaal erg ontevreden over ‘fairplay’ van FIFA

0
Van Gaal erg ontevreden over ‘fairplay’ van FIFA

Bondscoach Louis van Gaal is niet te spreken over het toernooischema van het WK in Brazilië, nu Oranje bij een eerste of tweede plaats uit kan komen tegen de grote favoriet Brazilië. De FIFA heeft het schema zo opgesteld dat poule B voor het eerst dit toernooi eerder speelt dan poule A, net nu de informatie uit eerdere wedstrijden van belang kan zijn voor het eigen gewenste resultaat. Op die manier heeft Brazilië in principe de mogelijkheid om zelf te bepalen tegen wie het in de achtste finale wenst te gaan spelen.

Fairplay van de FIFA

Volgens van Gaal komt de FIFA iedere wedstrijd naar voren met een reclamestunt over fairplay, maar laat het nu zelf zien daar niet aan mee te doen. Van Gaal zei dit tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Chili. Het Nederlands Elftal heeft voldoende aan een gelijkspel om eerste te worden in de poule. Eerder dit toernooi speelde Brazilië in poule A haar wedstrijden steeds eerder dan Oranje. De vijfvoudig winnaar van het wereldkampioenschap lijkt zonder problemen door te kunnen stromen naar de achtste finales, maar kan zelf ‘kiezen’ of het eerste of tweede in de poule wil worden.

Kruisfinales poule A en B

Dit is van belang voor de volgende wedstrijd, aangezien de nummer 1 van poule A tegen de nummer 2 van poule B zal spelen en de nummer 2 van poule A het opneemt tegen de nummer 1 van poule B. Van Gaal benadrukte dat hij tegen Chili voor de winst zal gaan en hij hoopt dat Brazilië haar sportieve plicht zal vervullen. Indien Nederland eerste in de poule wordt zal het Brazilië alleen ontlopen op het moment dat ook zij de poule weten te winnen. Van Gaal snapt niet waarom de FIFA het schema in de laatste rond van de poulefase ineens anders heeft ingedeeld, in het nadeel van het Nederlands Elftal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in