Home WK Nieuws Van Gaal twijfelt over systeem, Janmaat lichtgeblesseerd

Van Gaal twijfelt over systeem, Janmaat lichtgeblesseerd

0
Van Gaal twijfelt over systeem, Janmaat lichtgeblesseerd
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Na een hoop geheimzinnigheid opende het Nederlands elftal het vriendschappelijke duel tegen Ecuador in een 5-3-2-opstelling. Met vijf verdedigers, waarvan de buitenste nadrukkelijk de aanval moesten zoeken, kwam Oranje tegen de Ecuadorianen echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het duel tegen het Zuid-Amerikaanse land vormde de eerste test voor de mannen van Van Gaal in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië.

Ondanks dat het systeem prima functioneerde, lijkt Van Gaal toch zijn twijfels te hebben. ‘’Ik wil door met dit systeem, maar we kunnen ook terug naar 1-4-3-3 want dat zit in ons bloed”, liet de keuzeheer weten. Met nog maar één maand te gaan is dit zeker een opmerkelijk citaat, maar de kans is groot dat Nederland in de komende wedstrijden toch de 5-3-2-tactiek blijft hanteren. Oranje speelde namelijk niet slecht tegen Ecuador, maar mistte overduidelijk de creativiteit rondom het strafschopgebied van spelers als Robben, Sneijder en De Jong. Wellicht dat zij wel het verschil hadden kunnen maken tegen Ecuador.

Enkelblessure Janmaat valt mee

Een ander noemenswaardig gevolg van de wedstrijd tegen de Ecuadorianen is de enkelblessure van Janmaat. De speler van Feyenoord moest namelijk zaterdagavond vroegtijdig het veld verlaten na een grove overtreding van Begui, waardoor iedereen leek te vrezen voor zijn aanwezigheid op het WK 2014 in Brazilië.

Inmiddels is bekend dat Janmaat zijn enkelbanden heeft verrekt en daardoor één of twee weken niet beschikbaar is. Louis van Gaal heeft echter al laten weten dat de verdediger wel gewoon mee gaat op het trainingskamp in Portugal, waardoor de vleugelverdediger van Feyenoord niet lijkt te hoeven vrezen voor zijn plaats in de selectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in