Home WK Nieuws Verlamd jongetje zal aftrap WK in Brazilië verrichten

Verlamd jongetje zal aftrap WK in Brazilië verrichten

0
Verlamd jongetje zal aftrap WK in Brazilië verrichten
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Het WK in Brazilië is nog maar een paar seizoenen van ons verwijderd, waardoor de organisatie steeds meer details naar buiten kan brengen. Het WK voetbal zal voor een vracht aan emoties zorgen, variërend van ultiem geluk tot aan diepe teleurstelling of zelfs woede.

Het is juist daarom mooi dat het tijdens het WK voetbal in brazilië een verlamd jongetje zal zijn, dat de aftrap verricht. Hij zal gebruik maken van een speciale robot, om tijdelijk uit zijn rolstoel te kunnen stappen.

Hi-tech robotsysteem

Het jongetje maakt gebruik van een hi-robot, die in staat is om hersensignalen op te vangen en op basis daarvan voor de juiste bewegingen te zorgen. Hierdoor heeft het jongetje de mogelijkheid om de aftrap van het WK voetbal in Brazilië te verrichten en dit op een prachtige manier te openen.

De robot kan de loopbeweging van mensen ondersteunen en werkt op basis van het ‘Assistance as Needed’-principe. Dit betekent dat een patiënt zelf bewegingen zal initiëren en de robot deze als het ware aanvult of verstrekt, om de beweging mogelijk te maken.

Walk-Again project

Het idee voor deze bijzonder aftrap van het WK in Brazilië kwam vanuit het Walk Again project. Dit is een internationale combinatie onder leiding van de Braziliaanse wetenschapper Miguel Nicolelis. Inmiddels maken acht jongens gebruik van het systeem, waarvan er uiteindelijk een mag zorgen voor de aftrap tijdens de openingsceremonie in Sao Paolo.

Brazilië wil hiermee aantonen dat het niet alleen op voetbalgebied een leidende rol in de wereld speelt, maar men er ook medisch en technisch tot grootse dingen in staat is. Wat dat betreft zal het WK voetbal op Brazilië op een prachtige manier van start gaan en is het te hopen dat hier schitterende emoties op zullen volgen, tijdens heel het toernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in