Home Column van Bart Verschil moet er wezen. Nederland tegen Ghana

Verschil moet er wezen. Nederland tegen Ghana

0
Verschil moet er wezen. Nederland tegen Ghana
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

Vanavond de oefenwedstrijd: Oranje tegen Ghana. Een van de laatste te nemen hordes op de weg naar het WK in Brazilië. Ghana is natuurlijk een makkelijke tegenstander om vakkundig alsmede sierlijk op te rollen. Vanavond is ook de avond dat we de nieuwe speelstijl van Bondscoach Louis van Gaal voor de tweede maal kunnen aanschouwen. Gaat dat nou nog eens een beetje werken, dat 5-3-2 systeem? Tegen Equador was het nog geen feestje, met die 1-1. Maar de messen zijn geslepen en de grote namen hebben zich bij de selectie gevoegd. Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart.

Say what?

Wat? Doet Rafaël van der Vaart niet mee? Van Gaal laat Van der Vaart thuis??? Hoe denkt Louis nu dat WK te gaan winnen, dan?
Ja, Raffie heeft een beetje overgewicht en hij is misschien niet helemáál fit, maar dat hoeft toch geen reden te zijn om hem af te wijzen? De man wordt met recht ‘bij vlagen briljant’ genoemd. Dit is een speler die je als ‘pinch-magician’ kunt inzetten. Hakjes, omhalen, trucjes, psychologische oorlogsvoering, ontwapenende lachjes en wonderdoelpunten. Van der Vaart hoort er gewoon bij. Maar blijft dus thuis.
Gelukkig gaat Sneijder wél mee. Terwijl Wesley eigenlijk een soort Van-der-Vaart-kloon is.

Simultaan voetballen

Rafaël debuteerde voor Ajax in een uitwedstrijd (FC Den Bosch, 19 april 2000), Wesley debuteerde voor Ajax in een uitwedstrijd (RKC, 2 februari 2003). Beiden speelden vijf jaar voor Ajax, scoorden ongeveer even veel doelpunten in ongeveer evenveel wedstrijden. Ook in Oranje lijken ze op elkaar; Rafaël heeft 109 caps en 25 doelpunten, Wesley heeft 26 doelpunten en 97 caps. Ze speelden 69 interlands samen in het veld. Hoe kun je nou Sneijder wél mee nemen en Van der Vaart niet?

Nou is Sneijder wel duurder (geweest) dan Van der Vaart. Rafaël werd doorgaans voor 13 miljoen euro verkocht – aan Real Madrid, HSV, Tottenham. Sneijder werd voor maar liefst 27 miljoen verkocht aan Real Madrid, maar leverde tijdens zijn laatste transfer (naar Galatasaray) nog maar 7,5 miljoen op. Hmmm.

Nederland – Ghana

Nou ja, dan vanavond maar zonder Van der Vaart voetballen tegen een team van hardlopers. Om heel eerlijk te zijn weet ik bijna niets van het Ghanese voetbalelftal. Ze doen mee aan het WK en zitten in een poule met Portugal en Duitsland. Kleine kans dus dat ze de eerste ronde overleven. En ook weinig kans dat ze vanavond winnen van de Oranje Leeuw. Maar mocht dat onverhoopt toch gebeuren, dan hoop ik maar dat Louis het zo bedoeld heeft.

Quotes Nederland – Ghana

De noteringen bij de bookmakers zijn bekend. Nederland gaat winnen volgens de bookies. Ghana heeft geen kans. Wedden op deze wedstrijd loont!

Nederland wintgelijkGhana Wint
Unibet1.504.006.50
888sport1.504.006.50
William Hill1.554.006.00
Bwin1.533.906.25

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in