Home WK Nieuws Video-arbitrage wordt ingezet tijdens WK Voetbal 2018

Video-arbitrage wordt ingezet tijdens WK Voetbal 2018

0
Video-arbitrage wordt ingezet tijdens WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. Gianni Infantino, de huidige voorzitter van de FIFA, liet deze week weten dat er volgend jaar tijdens het WK Voetbal 2018 vrijwel zeker gebruik gemaakt gaat worden van de video-arbitrage.

Tijdens de Confederations Cup 2017, die afgelopen zondag gewonnen werd door Duitsland, werd de videoref ook al ingezet. De 47-jarige Infantino zag dit toernooi als een generale repetitie voor het Wereldkampioenschap van volgend jaar.

Infantino: Video-arbiter succesvol gebleken

“Voor zover ik weet staat niets het gebruik van de video-arbiter op het WK volgend jaar in de weg. Tot nu toe is het succesvol gebleken. We leren en verbeteren en gaan door met testen”, aldus de Zwitser tijdens een persconferentie.

In de ogen van Infantino heeft de video-arbitrage een meerwaarde gehad tijdens de Confederations Cup in Rusland. “Zonder de video-arbiter was het een ander toernooi geweest. Een toernooi dat iets minder eerlijk was”, vertelde de FIFA-voorzitter.

Infantino is wel van mening dat er nog een aantal onderdelen verbeterd kunnen worden aan de video-arbitrage. “Er moet nog steeds gewerkt worden aan een aantal details, zoals de communicatie en de snelheid waarmee beslissingen worden genomen.”

Infantino heeft vertrouwen in WK Voetbal 2018

Nu de Confederations Cup achter de rug is kunnen alle ogen definitief gericht worden op het WK Voetbal 2018. Het belangrijkste toernooi ter wereld gaat op donderdag 14 juni 2018 van start. De finale staat gepland op zondag 15 juli.

Aan het eind van zijn persconferentie liet Infantino weten met veel vertrouwen uit te kijken naar het eerste WK Voetbal onder zijn leiding. Zeker nu de Confederations Cup zonder problemen is verlopen.

“Dit is het gezicht van Rusland en laat het enthousiasme van de mensen hier zien. Dit is precies wat we hier volgend jaar hopen mee te maken.”

Wedden op WK Voetbal 2018

Ondanks het feit dat het nog ruim elf maanden duurt voordat het WK Voetbal 2018 echt van start gaat, is het bij de bookmakers al wel mogelijk om weddenschappen te plaatsen. Titelverdediger Duitsland @6.00 lijkt samen met het in grote vorm verkerende Brazilië @7.00 de favoriet voor de eindzege. EK Voetbal 2016-winnaar Portugal @26.00 behoort echter niet tot de kanshebbers.