Home WK Nieuws Voorbeschouwing Nederland – Mexico

Voorbeschouwing Nederland – Mexico

0
Voorbeschouwing Nederland – Mexico
Wedden op Australië tegen Nederland met Unibet

Aanstaande zondag op 29 juni speelt Nederland tegen Mexico op het WK voetbal in Brazilië. Het gaat om de achtste finale, die de winnaar een plek bij de beste acht van het toernooi op zal leveren. Dankzij de winst op Chili is Nederland aan de ‘rechterkant’ van het schema terecht gekomen, wat na de wedstrijd tegen Mexico waarschijnlijk een treffen met Costa Rica of Ivoorkust zal betekenen. In dat opzicht is Nederland erin geslaagd om de grote favorieten voorlopig te ontlopen, zodat we die pas later in het toernooi hoeven te treffen.

Nederland en Mexico in 1998

Nederland en Mexico hebben onderling niet direct een rijke geschiedenis, we speelden pas één keer eerder tegen elkaar op een WK-eindronde. Het gaat om een wedstrijd uit 1998, waarin Cocu de score opende en we vervolgens via De Boer op een 2 – 0 voorsprong kwamen. Vervolgens slaagden de Mexicanen er echter in om 2 – 2 te maken, al wisten we wel door te stomen naar de knock-outfase van het toernooi.

Vorm van de beide ploegen

Nederland werd winnaar in poule B, door zowel Spanje, Australië als Chili te verslaan. We spelen vooral countervoetbal, waarmee we de tegenstander als het ware in slaap sussen en er vervolgens snel uitkomen om toe te slaan. Mexico speelt aan de andere kant veel meer verzorgd voetbal, maar lijkt moeite te hebben om de zestienmeter binnen te komen en daar voor uitgespeelde kansen te zorgen. Wat dat betreft zal het zondag een spannende strijd worden tussen de beide teams, al lijkt Nederland licht favoriet dankzij de dodelijke efficiëntie van een speler als Robben. Bovendien mag ook Van Persie weer meedoen, nu hij tegen Chili zijn schorsing heeft uitgezeten en hij qua gele kaarten weer met een schone lei kan beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in