Home WK Nieuws Voorbeschouwing Spanje – Nederland: Herhaling vorige WK finale

Voorbeschouwing Spanje – Nederland: Herhaling vorige WK finale

0
Voorbeschouwing Spanje – Nederland: Herhaling vorige WK finale
Wedden op Nederland tegen Spanje met Bwin

Nederland zit inmiddels een paar dagen in Brazilië en maakt zich klaar voor de wedstrijd tegen Spanje. Het wordt voor Oranje de openingswedstrijd van het WK voetbal, tegen de wereldkampioen van 4 jaar geleden. Nederland zit verder in de groep met Chili en Australië, wat betekent dat de eerste tegenstander op papier ook direct de zwaarste is. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat ook Nederland voor alle teams een lastige horde kan betekenen.

Spanje is de huidige wereldkampioen en Europees kampioen en daarom een van de favorieten voor de wereldtitel. Kenners twijfelen echter aan de kracht van het team, die de laatste jaren wat lijkt te zijn afgenomen.

Herhaling van vier jaar geleden

De wedstrijd vormt voor Nederland in ieder geval een herhaling van die van vier jaar geleden, in de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. De stand was 90 minuten gelijk, waarna Nederland diep in de verlenging uiteindelijk toch aan het kortste eind trok. Arjan Robben had eerder de kans om Nederland op voorsprong te brengen, maar slaagde daar helaas niet in. Aangezien het dit jaar gaat om de eerste wedstrijd in de poule lijkt de kans echter groot dat de beide ploegen behoorlijk behoudend van start zullen gaan.

Opstelling van Nederland

Trainer Louis van Gaal zal de opstelling pas op de wedstrijddag bekend maken, maar het lijkt erop dat hij al elf namen in zijn hoofd heeft. Gezien de trainingen en tests die hij deed tijdens de uitzwaaiwedstrijden van het Nederlands Elftal lijkt het erop dat Cillessen in het doel zal staan, met achterin verder Janmaat, De Vrij, Vlaas, Martins Indi en Blind. Op het middenveld spelen dan De Jong en de Guzman met de punt naar achteren en speelt Sneijder met de punt naar voren. Voorin zullen Robben en Van Persie voor het gevaar moeten gaan zorgen.

Waarschijnlijke uitslag Spanje – Nederland

Het is lastig om de uitslag te voorspellen tussen twee finalisten van het WK van 4 jaar geleden, al lijkt Nederland in dit geval de duidelijke underdog van de twee. Gezien de behoudende speelstijl die past bij een eerste wedstrijd is de kans groot dat het tijdens het WK in Brazilië allereerst een gelijkspel zal worden voor Oranje. In dat geval hebben de beide landen voldoende mogelijkheden om de volgende ronde te bereiken en zal Nederland zowel tegen Australië als Chili aan de bak moeten, om door te dringen tot de knock-out fase.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in