Home WK Nieuws Wat is de kans dat Zuid-Afrika het WK wint?

Wat is de kans dat Zuid-Afrika het WK wint?

1

Het prijzengeld op een WK voetbal is doorheen de jaren aanzienlijk toegenomen. Je hoeft per definitie niet meer bij de eerste drie te eindigen om toch nog een degelijk geldbedrag mee naar huis te nemen. Het WK winnen brengt als vanzelfsprekend nog steeds de grootste prijs met zich mee. Wie wint gaat naar huis met maar liefst 31 miljoen dollar en dat is geld dat Zuid-Afrika goed kan gebruiken.

BetssonMaar laten we nu eens eerlijk zijn, wat is de kans dat Zuid-Afrika het WK daadwerkelijk wint of zelfs nog maar door de groepsfase raakt? Bij de loting voor diezelfde groepsfase werd met tegenstanders als Mexico, Frankrijk en Uruguay meteen duidelijk dat de “Bafana Bafana” voor een bijzonder moeilijke opdracht stond.

Optimisme bij de spelers van Zuid Afrika.

Ondanks het feit dat Zuid-Afrika nooit eerder door de groepsfase raakte op een WK zijn de spelers optimistisch. International Siphiwe Tshabalala, welke speelt voor de Kaizer Chiefs, heeft eerder verklaard dat ze de openingswedstrijd tegen Mexico koste wat het kost moeten proberen te winnen. Mexico zou de sleutel zijn tot de kwalificatie voor de volgende ronde en winst zou de Bafana Bafana meteen op een goede positie plaatsen.

Dat mag dan misschien wel kloppen, maar dan vergeet deze Zuid-Afrikaan er bij te zeggen dat ze de laatste elf interlands maar één keer wisten te winnen. In de overige tien wedstrijden werd het elftal volledig van het veld gespeeld en kon het niet één keer aan scoren toekomen. Tel daar nog eens bij op dat Zuid-Afrika tegen Mexico in 1993 één van zijn grootste verliezen ooit heeft geleden en het mentale effect hiervan zal een rol kunnen gaan spelen.

Coach Parreira is realistisch en vreest naast Mexico eveneens voor toppers als Forlan bij Uruguay en het sterren elftal van Frankrijk. Een positieve noot was dan weer afkomstig van niemand minder dan FIFA voorzitter Sepp Blatter. Hij verklaarde op een persconferentie dat een Afrikaans land zomaar even met de beker naar huis zou kunnen gaan. Grote voordelen zijn volgens hem het thuisvoordeel en de motivatie om in eigen land en werelddeel eens te laten zien wat een Afrikaanse voetbalploeg in z’n mars heeft. Blatter zei er echter niet bij welk land hij de meeste kansen heeft, want naast Zuid-Afrika doen ook de Afrikaanse landen Nigeria, Algerije, Ghana, Kameroen en Ivoorkust mee voor prijzen.

Wat zijn de kansen van Zuid Afrika?

Alles bij elkaar gezien heeft Zuid-Afrika zijn geschiedenis en kwaliteit anno 2009 helemaal tegen. We hebben te maken met een WK waar de beste landen ter wereld aantreden en Zuid-Afrika zich in een groep bevindt waar het gelijk dient te strijden tegen bijzonder sterke ploegen. Of het thuisvoordeel zo sterk door kan wegen is dan echter nog maar de vraag. Als je het ons vraagt zal de geschiedenis zich in ieder geval herhalen en raakt Zuid-Afrika ook deze keer niet door de groepsfase.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in