Home WK Nieuws Wedstrijden in Porte Alegre in gevaar

Wedstrijden in Porte Alegre in gevaar

0
Wedstrijden in Porte Alegre in gevaar
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

Porto Alegre trekt zich waarschijnlijk terug als speelstad tijdens het WK van deze zomer. Dat heeft de burgemeester van deze Braziliaanse stad gezegd.

Er staan in de Porte Alegre stad vijf wedstrijden gepland, waaronder Nederland-Australië op 18 juni. Volgens burgemeester Jose Fortunati is er veel extra geld nodig om alle faciliteiten voor de media, de sponsors en de wereldbond FIFA op tijd gereed te krijgen.

Dinsdag wordt er gestemd in het parlement van de deelstaat Rio Grande do Sul over een wet die ervoor zorgt dat bedrijven die investeren in de infrastructuur rond het stadion geen belasting hoeven te betalen. Het Estadio Beira-Rio is bijna gereed, behalve de tijdelijke faciliteiten voor de FIFA, de sponsors en de media. De Braziliaanse autoriteiten mogen geen publieke middelen gebruiken voor faciliteiten die na het WK niet meer worden gebruikt. Deze regeling is door de Braziliaanse staat opgelegd aan alle deelstaten waar gespeeld wordt.

Jose Fortunati: “Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre”, aldus Fortunati tegen de Braziliaanse zender Radio Gaucha. “We kunnen de zaak anders niet financieren. Er is geen plan B, C of D. Dit is de enige optie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in