Home WK Nieuws Welke landen kunnen voorzichtig hun koffers pakken voor WK Voetbal 2018

Welke landen kunnen voorzichtig hun koffers pakken voor WK Voetbal 2018

0
Welke landen kunnen voorzichtig hun koffers pakken voor WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. Het WK Voetbal 2018 komt langzaamaan dichtbij. Ons eigen Nederlands Elftal moet nog vier wedstrijden flink aan de bak om kans te maken op de WK-eindronde. Daarnaast is ook Argentinië nog ver verwijderd van een WK-ticket.

WK Kwalificaties: Europa

Binnen Europa is één land al zeker van deelname aan het WK Voetbal 2018. Dit is namelijk gastland Rusland, dat automatisch geplaatst is. Duitsland, België, Polen en Zwitserland zijn de vier landen die al bijna zeker zijn voor het eindtoernooi. Duitsland is bezig aan een ijzersterke reeks en wordt in de groep gevolgd door Noord-Ierland.

België staat momenteel eerste in een zwakke poule en Polen heeft al zes punten voorsprong opgebouwd op Denemarken en Montenegro. Ook Zwitserland is goed bezig en heeft nog geen punten laten liggen in kwalificatiegroep B.

WK Kwalificaties: Zuid-Amerika

In de kwalificatiepoule van Zuid-Amerika is Brazilië eindelijk weer eens ouderwets sterk. De Goddelijke Kanaries behaalden 33 van de 42 punten en zijn daardoor al gekwalificeerd voor het WK Voetbal in Rusland. Brazilië wordt gevolgd door Colombia, Uruguay en Chili. De top vier van deze kwalificatiegroep is rechtstreeks geplaatst.

Dit betekent dat Argentinië, dat momenteel vijfde staat, nog allerminst zeker is van het WK Voetbal. Als de huidige stand zo blijft, zal het team van Lionel Messi een play-off wedstrijd moeten afwerken.

WK Kwalificaties: Afrika

In Afrika zijn er pas twee van de zes wedstrijden afgewerkt in de kwalificatiecyclus. In vijf kwalificatiepoules plaatsen alleen de groepswinnaars zich voor het WK Voetbal 2018 in Rusland. Op dit moment zijn dit de landen die aan kop gaan: Congo, Nigeria, Ivoorkust, Burkina Faso en Egypte. Voor Congo en Burkina Faso geldt wel dat ze gedeeld eerste staan in hun groep.

WK Kwalificaties: Azië

In Azië strijden twaalf landen, verdeeld over twee poules, voor een WK-ticket. De nummer één en twee van iedere groep plaatst zich rechtstreeks voor het Wereldkampioenschap. De twee nummers drie beslissen in een onderlinge play-off wedstrijd wie het laatste ticket krijgt.

In Groep A gaat Iran aan de leiding. Het land van sc Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad heeft vier punten meer dan Zuid-Korea en vijf punten meer dan Oezbekistan. Groep B heeft drie landen met zestien punten: Japan, Australië en het Saoedi-Arabië van Bert van Marwijk en Mark van Bommel. Hierbij moet wel vermeld worden dat Japan nog één wedstrijd tegoed heeft ten opzichte van haar concurrenten.