Home WK Nieuws Wildparkeerders en Profeetlasteraars

Wildparkeerders en Profeetlasteraars

0

Onlangs werden we opgeschrikt door het bericht dat in Irak een man is opgepakt die een aanslag zou hebben beraamd die hij tijdens het WK wilde plegen op het Nederlandse Elftal of op het Nederlandse publiek. Vanuit Zuid-Afrika stelde men ons gerust dat het met de veiligheid wel goed zit en dat noch spelers noch publiek ook maar iets te vrezen heeft.

Maar ook dat de Irakeese collega’s hun niets hebben uitgelegd over die toch maar mooi verijdelde aanslag. Geen foto’s, geen feiten, niets. Best handige informatie wanneer je als Zuid-Afrikaanse terroristenbestrijder je extra goed wilt voorbereiden. Want risico’s zijn er wel degelijk.

Profeetlasteraar WTF

Namelijk: profeetlasteraars. En die zitten tijdens de grootste risicowedstrijden USA-Engeland, Nederland-Denemarken in grote getale op een kluitje gepakt te joelen in zo’n stadion. Dat is pas scoren als je een Al-Qaida aanhanger bent!

Al-Qaida is één ding, een megaproject als stadions en infrastructuur op tijd afbouwen is een ander. De stadions staan. Ze zien er picobello uit. Kleinigheidje: de wegen naar die stadions toe ontbreken hier en daar nog steeds. En parkeerplaatsen ook.

Soccer City in Soweto, hard en bloedig

Het Soccer City Stadium waarvan men zegt dat het in Johannesburg staat, ligt in werkelijkheid 20 km verderop. In Soweto. Een township. Befaamd vanwege de hoge criminaliteit. En die gaat daar gepaard met veel geweld. Hard en bloedig gaat het eraan toe. Als toerist wil je daar liever niet komen. Wel lastig als je lopend naar de wedstrijd moet. Je kunt ook de auto pakken. Die kun je prima kwijt op een braakliggend stuk land.

En als wildparkeerder wil je nou eenmaal het liefst zo dichtbij mogelijk bij de ingang staan. Het stadium zelf is hypermodern, dat dan weer wel. En daarom minstens zo veilig als een überbewaakt Europees voetbalstadion. In Soccer City Stadium passen maar liefst 94.000 mensen. Of profeetlasteraars, zoals bijvoorbeeld bij de wedstrijd op 14 juni tussen Nederland en Denemarken het geval zal zijn.

Risicowedstrijden

Stel nu dat er iets gebeurd in zo’n vol stadion tijdens zo’n risicowedstrijd: iemand roept zomaar BOE! of iemand zegt plotsklaps BOEM! Dan moet iedereen opeens weer naar buiten. Ondanks strenge veiligheidsmaatregelen is er toch een gevaarlijke gek is binnengekomen. Dat is vervelend, en ook al die wildparkeerders die zo vreselijk in de weg staan. Knap lastig voor zowel vluchtende profeetlasteraars als hulpverleners.

Noord Korea, as van het kwaad

Gelukkig dat Noord-Koreaanse arbeiders in grote getale de helpende hand zijn komen bieden. De Grote Leider heeft dat zelf aangeboden. Daar mogen wij als klein landje dat als potentieel doelwit wordt genoemd in het Heilige Notitieboekje van de Profeetverdedigers maar wat blij om zijn. Maar wacht! Was Noord-Korea niet ook onderdeel van diezelfde As van het Kwaad als Irak? Daar heeft George Bush ons nog zo voor willen waarschuwen.

Zullen de wegen en parkeerplaatsen op tijd klaar zijn? Wat is de meest risicovolle wedstrijd? Wat is het meest kwetsbare stadium? Wie zijn de grootste Profeetlasteraars … The bets are on.

Wedje leggen op Japan Nederland

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

888 sport

    – Ontvang 70 euro bonus.

Bwin

    – Ontvang 50 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

   – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in