Home WK Nieuws WK in Brazilië op één na populairste mondiale voetbaltoernooi

WK in Brazilië op één na populairste mondiale voetbaltoernooi

0
WK in Brazilië op één na populairste mondiale voetbaltoernooi
Wedden op Nederland Mexico met William Hill

Het WK voetbal in Brazilië blijkt een populaire editie van het mondiale voetbaltoernooi, gezien het aantal toeschouwers op de tribune. Met nog vier wedstrijden te gaan is het nu al het op één na best bezochte WK voetbal in de geschiedenis. Gemiddeld zaten er 52.762 op de tribune en zagen zij het de verschillende voetballanden tegen elkaar opnemen. Dat zijn er 271 meer dan tijdens het WK in Duitsland, dat in 2006 werd georganiseerd. Tot op dit moment stond dat WK op de tweede plaats, achter het WK in de Verenigde Staten in 1994.

WK 1994 in de Verenigde Staten

Tijdens het WK in 1994 zaten er gemiddeld 68.991 mensen op de tribune, waarmee deze editie van het WK met afstand op de eerste plaats staat. Het WK in de Verenigde Staten trok ongelofelijk veel publiek, ondanks het feit dat het voetbal in Amerika lang niet de meest populaire sport is. Tijdens dit WK in Brazilië kochten er in totaal 3.165.693 mensen een kaartje voor een van de wedstrijden. Verdeeld over de 64 wedstrijden tot nu toe zorgden zij voor volle tribunes, van waar ze hun team aan konden moedigen.

Meer dan in 1950 in Brazilië

Het WK in Brazilië zorgt daarmee voor een bezetting van 98,3% op de tribunes. Het vorige WK in Brazilië vond plaats in 1950, al werden er toen slechts 22 wedstrijden gespeeld. Er kwamen in totaal toen iets meer dan een miljoen mensen naar de wedstrijden kijken. Per wedstrijd zaten er 47.500 mensen op de tribune, wat laat zien dat er nu meer mensen naar het voetbal hebben kunnen kijken. Met de halve finales, de kleine finale en de finale in aantocht zal het gemiddelde aantal toeschouwers waarschijnlijk nog wat verder oplopen, al zal men het WK in de Verenigde Staten niet kunnen verslaan.

Wedstrijden

Halve Finales:
Brazilië tegen Duitsland
Nederland tegen Argentinië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in