Home WK Nieuws Wk voetbal 2014: van der Vaart snapt kritiek

Wk voetbal 2014: van der Vaart snapt kritiek

0
Wk voetbal 2014: van der Vaart snapt kritiek
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Hij vindt het niet prettig, maar Van der Vaart snapt de kritiek van de Nederlands voetbalsupporters. De aanvallende middenvelder van Hamburger SV kende geen fijn seizoen bij zijn club en had daar zelf ook schuld aan.

Pas in de nacompetitie wist de club uit Hamburg zich te houden voor degradatie. Dat zou een debacle zijn geweest, want de noord-Duitse ploeg was nog nooit gedegradeerd uit de Bundesliga. Echter wist de club tegen Greuther Furth nog enigszins zijn ouderwetse niveau te halen, waardoor Hamburger SV ook volgend seizoen op het hoogste Duitse niveau speelt.

Slechtste deel uit mijn carrière

Omdat Van der Vaart in het seizoen ook niet boven zichzelf uit kon stijgen of zijn oude niveau kon halen, plaatsten velen vraagtekens achter zijn naam met het oog op het WK voetbal in Brazilië. Met name over de fitheid van de middenvelder werd getwijfeld, maar Van der Vaart heeft zelf aangegeven dat het op dat gebied goed gaat en snapt ook de overige kritiekpunten wel. “Ik zit tegen de honderd procent aan. Ik voel me goed.’’, liet de 106-voudig international weten. ‘’Natuurlijk heeft HSV een slecht seizoen gedraaid, zeker na de winterstop. Dat gold voor mij persoonlijk ook. In de eerste competitiehelft was ik van waarde voor het elftal, met verschillende goals en assists, daarna deelde ik in de malaise. Dat laatste deel was het slechtste halfjaar uit mijn carrière.”, aldus Van der Vaart.

Of de aanvallende middenvelder in de komende week de bondscoach nog kan overtuigen om hem mee te nemen naar Brazilië is echter twijfelachtig. Van Gaal schijnt enorm fan te zijn van Wijnaldum en daarnaast laat hij zich ook steeds meer lovend uit over Sneijder. Als deze twee spelers de voorkeur krijgen boven Van der Vaart, dan zal de oud-Ajacied genoegen moeten nemen met een vrije zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in