Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Bondscoach Terim weg bij Turkije

WK Voetbal 2018: Bondscoach Terim weg bij Turkije

0
WK Voetbal 2018: Bondscoach Terim weg bij Turkije

WK Voetbal 2018. Mocht Turkije zich plaatsen voor het WK Voetbal 2018 in Rusland, dan zal het aantreden met een andere bondscoach. Fatih Terim is namelijk zijn baan kwijt, na een vechtpartij in een restaurant.

Naar verluidt zijn de Turkse voetbalbond en Terim ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. ‘’Een aantal incidenten buiten het voetbal om, hebben ons tot dit besluit gedreven’’, aldus de Turkse bond. ‘’Beide partijen hebben besloten dat dit voor iedereen de beste stap is.’’

Fatih Terim vaker in opspraak

Op beelden is te zien dat Terim verwikkeld raakte in een handgemeen met de eigenaar van een restaurant. De 63-jarige oefenmeester was daar met zijn schoonzoons. In totaal raakte vijf mannen gewond.

Het is niet de eerste keer dat Terim, die een moeizame periode doormaakt als bondscoach, in opspraak is. Zo was er aan het begin van deze maand nog een incident met topspeler Arda Turan. De aanvaller van Barcelona viel een journalist aan, waarna Terim hem uit de selectie zette.

Kwalificatiereeks Turkije WK Voetbal 2018

Turkije zal in de laatste vier wedstrijden nog goed moeten presteren, wil het zich plaatsen voor het WK Voetbal in Rusland. Momenteel staan de Turken op een derde plaats, met twee punten achterstand op koplopers Kroatië en IJsland.

Toch liggen er nog zeker kansen, aangezien Turkije beide concurrenten nog tegen krijgt in eigen land. De heenwedstrijd tegen Kroatië eindigde in een 1-1 gelijkspel en de confrontatie tegen IJsland werd met 2-0 verloren.

Wedden op WK Voetbal 2018

Turkije speelt de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd tegen het altijd lastige Oekraïne. De Turken @3.60 worden echter niet als favoriet gezien tegen het Oostblokland @2.14. Daarnaast verwacht Bookmaker Betway niet dat Turkije een rol van betekenis gaat spelen, mocht het land zich plaatsen voor het aanstaande WK. Op een eerste WK-titel staat namelijk een notering van @101.00.