Home WK Nieuws WK Voetbal 2018 deelname in gevaar voor Neymar door zware blessure

WK Voetbal 2018 deelname in gevaar voor Neymar door zware blessure

0
WK Voetbal 2018 deelname in gevaar voor Neymar door zware blessure

WK Voetbal 2018. Brazilië reist komende zomer mogelijk zonder sterspeler Neymar af naar Rusland. De aanvaller van het Franse PSG raakte geblesseerd aan zijn voet en moet drie maanden vanaf de zijlijn toekijken.

Volgens teamdokter Rodrigo Lasmar is het allerminst zeker dat Neymar in actie komt op het WK 2018. ‘’Neymar wordt zaterdag geopereerd’’, aldus Lasmar. ‘’We zullen er alles aan doen hem zo snel mogelijk fit te krijgen voor het WK. Natuurlijk is Neymar nu teleurgesteld, maar hij begrijpt dat er nu geen andere keuze is dan opereren.’’

PSG maakte afgelopen woensdag bekend dat Neymar een operatie moet ondergaan wegens een gebroken middenvoetsbeentje. De aanvaller liep deze blessure op tegen Olympique Marseille. De Braziliaanse sterspeler zou in eerste instantie zes tot acht weken aan de kant staan, maar de ernst van de blessure lijkt toch erger dan vooraf gedacht.

Neymar na groepsfase inzetbaar?

Het WK Voetbal 2018 begint over ruim drie maanden met de wedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië. Deze partij staat gepland op 14 juni. Kijkend naar het speelschema, speelt Brazilië de eerste groepswedstrijd op 17 juni tegen Zwitserland. Vijf dagen later staat de wedstrijd tegen Costa Rica op het programma, gevolgd door de derde wedstrijd tegen Servië op 27 juni.

De Braziliaanse bondscoach kan er voor kiezen om Neymar, ondanks zijn blessure, toch mee te nemen naar Rusland. Gezien de tamelijk eenvoudige groep, kan de sterspeler eventueel nog van waarde zijn vanaf de achtste finale. Of deze keuze gemaakt gaat worden, zullen we zien in de aanloop naar het WK Voetbal 2018.

Wedden op WK Voetbal 2018

Ondanks de zware blessure voor Neymar, zijn de bookmakers nog steeds overtuigd van een nieuwe wereldtitel voor Brazilië. Een eindzege voor de ‘Goddelijke Kanaries’ staat genoteerd voor @5.75. Andere kanshebbers voor de titel op het WK Voetbal 2018 zijn Duitsland @5.75 en Frankrijk @6.50. België is outsider met een odd van @12.00.