Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Duitsland zonder WK-topschutter Miroslav Klose naar Rusland

WK Voetbal 2018: Duitsland zonder WK-topschutter Miroslav Klose naar Rusland

0
WK Voetbal 2018: Duitsland zonder WK-topschutter Miroslav Klose naar Rusland

WK Voetbal 2018. Komende zomer kunnen voetballiefhebbers weer genieten van een mooi voetbalevenement: het WK Voetbal 2018. Voor Duitsland is dit het eerste WK in de 21e eeuw dat het niet de beschikking heeft over de inmiddels gestopte Miroslav Klose.

De inmiddels 39-jarige Klose speelde zijn eerste WK in 2002, waarna ook de eindrondes van 2006, 2010 en 2014 volgden. Bij elkaar maakte de aanvaller zestien doelpunten, waardoor hij recordhouder is.

Tijdens het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan maakte hij vijf doelpunten. Dit aantal had hij mede te danken aan zijn hattrick in de groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië, die in een 8-0 overwinning eindigde. In 2006 maakte hij ook vijf doelpunten en in 2010 was Klose vier keer trefzeker.

In Brazilië maakte Klose op 36-jarige leeftijd zijn laatste twee treffers op een WK. De Braziliaanse topspeler Ronaldo loste hij uiteindelijk af tijdens de halve finale tegen gastland Brazilië. Hij maakte één van de zeven treffers voor Duitsland.

Klose blijft nuchter onder record

Ondanks zijn prachtige staat van dienst hecht Klose weinig waarde aan zijn record. ‘’Ik zie mezelf niet als een icoon, maar het is zeker iets heel bijzonders om zestien doelpunten te maken op een WK’’, aldus Klose op de website van de FIFA.

‘’Dat is iets waar je alleen maar van kan dromen. Maar ik had dat niet kunnen doen zonder de hulp van mijn teamgenoten. Ik denk dat mijn record op een bepaald moment zal worden verbroken, want er zijn fantastische voetballers. Maar goed, ik wacht het wel af. Ik zal in elk geval niet boos zijn op degene die het lukt, want ik hecht niet zo aan records.’’

Ronaldo en Messi ver van record Klose af

Van de huidige generatie voetballers is Thomas Muller het dichtst in de buurt van het record van Klose. De speler van Bayern München staat momenteel op tien treffers. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de allerbeste voetballers van de afgelopen jaren, zijn nog ver verwijderd van het aantal treffers van Klose.

De teller van WK-treffers van Messi staat momenteel op vijf, terwijl Ronaldo het met slechts drie treffers nog slechter doet. Gezien hun leeftijd van 30 en 32 jaar, is de kans klein dat ze Klose nog passeren als topschutter aller tijden op het WK Voetbal.

Wedden op WK Voetbal 2018

Ondanks het feit dat Duitsland komende zomer niet de beschikking heeft over Klose, worden die Mannschaft nog wel gezien als een van de grote favorieten. Onze bookmakers hebben een WK-titel voor Duitsland genoteerd voor @5.75. Ook van Brazilië @5.75 wordt enorm veel verwacht. Outsiders voor de titel zijn Spanje @6.50 en Frankrijk @8.00.