Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Eerste kraker tussen Spanje en Portugal

WK Voetbal 2018: Eerste kraker tussen Spanje en Portugal

0
WK Voetbal 2018: Eerste kraker tussen Spanje en Portugal

WK 2018. Op de tweede speeldag van het WK Voetbal 2018 in Rusland staat er meteen een absolute kraker op het programma. In Groep B staat Spanje namelijk tegenover Portugal, de winnaar van het EK Voetbal 2016.

Na het verrassende ontslag van Julen Lopetegui zit Fernando Hierro vanavond op de bank als bondscoach. De voormalig aanvoerder van Real Madrid en Spanje was aanvankelijk als technisch directeur meegereisd naar Rusland.

Gisteren stond hij de pers te woord, waarin hij vooruitblikte naar het treffen met Portugal. “We staan voor drie finales”, vertelde Hierro. “De eerste finale is morgen en daarna volgen er nog twee finales. Na die reeks zullen we wel verder zien. Dit is een WK en we moeten ervan genieten.”

Portugal verwacht geen verschil

Fernando Santos verwacht niet dat de wedstrijd tegen Spanje er ineens heel anders uit gaat zien. “Het zijn gewoon Spanje en Portugal die tegenover elkaar staan”, aldus Santos. “Spanje speelt al tien jaar hetzelfde. Er zullen morgen geen verrassingen zijn. Het is voor ons alleen belangrijk wie er morgen zullen spelen, verder kijken we niet.”

Tweede ontmoeting op WK Voetbal

Portugal en Spanje worden al jaren gezien als grootmachten binnen de voetbalwereld. Op een WK Voetbal kwamen ze echter toch pas één keer tegen. Dit was in de achtste finale tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Spanje wist deze ontmoeting met 1-0 te winnen dankzij een treffer van David Silva. Ook de resterende drie partijen werden gewonnen, waardoor Spanje zich mocht laten kronen tot Wereldkampioen.

Programma WK Voetbal vandaag

Vrijdag 15 juni 2018
14.00 uur: Egypte – Uruguay
17.00 uur: Marokko – Iran
20.00 uur: Portugal – Spanje

Wedden op WK Voetbal

Bij diverse bookmakers, zoals Mr Green, is het mogelijk om te wedden op wedstrijden van het WK 2018. Ondanks alle perikelen is Spanje @2.04 aangewezen als grote favoriet voor dit duel. Een verrassende zege van Portugal is goed voor een odd van @4.00. Zelf verwachten wij een 1-2 zege van Spanje @9.50, waarbij de eerste treffer wordt gemaakt door aanvaller Diego Costa @5.20.