Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: El Ahmadi vindt loting voor Marokko mooi en pittig

WK Voetbal 2018: El Ahmadi vindt loting voor Marokko mooi en pittig

0
WK Voetbal 2018: El Ahmadi vindt loting voor Marokko mooi en pittig

WK Voetbal 2018. De loting voor het WK Voetbal in Rusland is inmiddels verricht en Marokko mag zich opmaken voor mooie ontmoetingen met Spanje en Portugal. Daarnaast is Marokko nog gekoppeld aan Iran.

Aangezien het Nederlands Elftal zich niet wist te plaatsen voor het WK Voetbal 2018, zullen veel voetbalfans hun steun betuigen aan het Marokkaanse voetbalteam. Diverse spelers zijn namelijk actief in de Nederlandse Eredivisie.

Dit geldt onder meer voor Karim El Ahmadi, aanvoerder van Feyenoord. ‘’Een hele pittige, maar vooral hele mooie loting voor ons’’, vertelde El Ahmadi. ‘’Naar welke wedstrijd ik het meeste uitkijk? Ik denk die tegen Spanje, dat wordt hoe dan ook een mooie wedstrijd.’’

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech zag een droom uitkomen met deze loting. ‘’Ik vind het prachtig om straks tegen zulke sterke landen als Spanje en Portugal te mogen spelen. Daar leef je voor. Het is een zware poule, maar alles is mogelijk.’’

Willem II-aanvaller hoopt op WK Voetbal 2018

Naast El Ahmadi en Ziyech hoopt Ismail Azzaoui ook op een plaatje in de WK-selectie van Marokko. De pas 19-jarige aanvaller heeft zich inmiddels in de basis gespeeld bij Willem II en is de laatste weken een van de grote smaakmakers.

Azzaoui staat onder contract bij Vfl Wolfsburg en hoopt na een zware knieblessure weer op zijn oude niveau te komen. Mocht hij zijn vorm van de laatste weken door kunnen trekken, dan zal dit niet langs meer duren.

De buitenspeler vindt het bovendien geweldig dat zowel België als Marokko zich wisten te plaatsen voor het WK. Ondanks het feit dat hij in diverse Belgische jeugdteams heeft gespeeld, hoopt hij stiekem op een uitnodiging van de Marokkaanse voetbalbond.

‘’Ik weet niet of dat realistisch is. Maar dromen mag altijd, toch? Twee jaar geleden heb ik voor het laatst contact gehad met mensen van de Marokkaanse bond. Ik moet er met mijn prestaties bij Willem II voor zorgen dat ik weer in beeld kom.’’

WK-wedstrijden Marokko

15 juni 2018: Marokko – Iran
20 juni 2018: Marokko – Portugal
25 juni 2018: Marokko – Spanje

Bekijk hier het volledige WK voetbal 2018 speelschema.

Wedden op WK voetbal 2018

Bookmaker Mr Green verwacht niet dat Marokko een rol van betekenis gaat spelen op het WK Voetbal 2018. Op een WK-titel van Marokko staat namelijk een notering van @151.00. Het Marokkaanse team is wel favoriet voor de eerste wedstrijd. Een zege op Iran @3.45 levert namelijk @2.35 maal het ingelegde bedrag op.