Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Italië ontbreekt voor eerst sinds 1958 op WK eindronde

WK Voetbal 2018: Italië ontbreekt voor eerst sinds 1958 op WK eindronde

0
WK Voetbal 2018: Italië ontbreekt voor eerst sinds 1958 op WK eindronde

WK Voetbal 2018. Na Nederland zien we ook het grote Italië niet terug op het WK Voetbal in Rusland. De Wereldkampioen van 2006 wist in een tweeluik niet af te rekenen met Zweden. De treffer van Jakob Johansson uit de eerste wedstrijd bleek doorslaggevend.

Italiaanse kranten lieten daags na de uitschakeling hun teleurstelling blijken. ‘’De tranen van Gianluigi Buffon en de stilte van San Siro voelen als een grafsteen waarop staat: vaarwel Rusland, we zijn voor het eerst sinds 1958 niet op het WK. Het is een van de zwartste pagina’s in onze sportgeschiedenis, een mokerslag die onberekenbare schade aanricht aan een land dat voetbal ademt.’’

Nieuwe bondscoach voor Italië?

Het mislopen van het WK voetbal 2018 heeft waarschijnlijk pijnlijke consequenties voor bondscoach Giampiero Ventura. De kans is namelijk aanwezig dat hij zijn koffers kan gaan pakken. La Gazzetta dello Sport heeft alvast vier kandidaten die Ventura zouden kunnen opvolgen: Carlo Ancelotti, Antonio Conte, Roberto Mancini en Massimiliano Allegri.

De mogelijke nieuwe bondscoach zal wel starten zonder een aantal oudgedienden. Gianluigi Buffon, Daniele de Rossi, Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli hebben namelijk na de uitschakeling tegen Zweden laten weten te stoppen als international van Italië

Denemarken als laatste naar WK 2018

Denemarken heeft zich als laatste Europese land geplaatst voor de eindronde van het WK Voetbal. De Denen wisten in Ierland, na een 1-0 achterstand, met maar liefst 1-5 te winnen. Deze zege was samen met het 0-0 gelijkspel in eigen huis voldoende voor kwalificatie. Oud Ajacied Christian Eriksen was met drie treffers de belangrijkste man aan Deense zijde.

Wedden op WK Voetbal 2018

Brazilië en Duitsland worden gezien als topfavoriet voor het WK Voetbal 2018 in Rusland. Mr Green heeft een eindzege voor beide landen genoteerd voor @6.00. België @ 14.00 wordt gezien als gevaarlijke outsider, terwijl van gastland Rusland @41.00 vrijwel niets wordt verwacht.