Home WK Nieuws WK Voetbal 2018 laatste eindronde voor Zweed Ola Toivonen

WK Voetbal 2018 laatste eindronde voor Zweed Ola Toivonen

0
WK Voetbal 2018 laatste eindronde voor Zweed Ola Toivonen

Voetbal nieuws. Ola Toivonen speelt niet langer voor Zweden. De 32-jarige aanvaller van de Franse club Toulouse stelt zich na elf jaar en 64 interlands niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg.

“Bedankt voor alle steun”, aldus Toivonen, die in het verleden ook actief was als speler van PSV. “Mijn jaren als international hebben mij geweldige herinneringen en vrienden voor het leven gegeven, met het WK in Rusland als afsluiting.”

Toivonen maakte in januari 2007 zijn debuut voor Zweden, hij was toen 20 jaar oud. De aanvallende middenvelder maakte in zijn zesde interland zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. In een met 4-2 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina kopte Toivonen de 1-0 binnen. Hierna volgden nog dertien treffers in het nationale elftal.

Succesvol WK Voetbal

Zweden plaatste zich zonder de in 2016 als international gestopte Zlatan Ibrahimovic, ten koste van onder meer Nederland en Italië voor het WK 2018. Op dit toernooi schopte Zweden het tot de kwartfinales. Toivonen was tijdens het toernooi in Rusland één keer trefzeker, namelijk in het met 2-1 verloren groepsduel met Duitsland.

De kwartfinale tijdens het WK 2018 is niet de beste prestatie van Zweden op een WK ooit. In 1959, toen het WK Voetbal in Zweden werd georganiseerd, eindigde het thuisland als tweede. De finale ging, mede dankzij twee treffers van Pelé, met 5-2 verloren tegen Brazilië. Daarnaast behaalde de Scandinaviërs nog een derde plaats op de WK’s in 1950 en 1994.

WK Voetbal 2022

Door het afscheid van Toivonen moet Zweden over vier jaar aantreden zonder één van de sterkhouders. Het WK 2022 in Qatar wordt niet in de zomer, maar in de winter gehouden. De openingswedstrijd van het WK staat gepland op 21 november en de finale wordt afgewerkt op 18 december 2022. Met slechts 28 dagen is WK 2022 één van de kortste WK’s ooit.