Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Legende Hiddink is welkom bij Zuid-Korea

WK Voetbal 2018: Legende Hiddink is welkom bij Zuid-Korea

0
WK Voetbal 2018: Legende Hiddink is welkom bij Zuid-Korea

WK Voetbal 2018. Guus Hiddink is welkom als adviseur bij het Zuid-Koreaanse voetbalelftal. Dat zijn de woorden van Shin Tae-yong, die als bondscoach met het Aziatische team naar het WK Voetbal 2018 gaat.

‘’Hiddink is een legende in het Zuid-Koreaanse voetbal. Ik zou geen seconde aarzelen zijn hulp te aanvaarden’’, vertelde Tae-yong tijdens een persconferentie. Gedurende deze persconferentie maakte de bondscoach tevens zijn selectie bekend voor de aankomende interlandperiode. Op 7 oktober speelt Zuid-Korea namelijk een oefenwedstrijd tegen Rusland.

Tae-yong stelde wel als voorwaarde dat de Nederlander met de juiste motieven moet afreizen naar Zuid-Korea. ‘’Hij moet het doen om het voetbal in Zuid-Korea verder te ontwikkelen en het nationale team beter te maken voor het WK, niet voor persoonlijk gewin.’’

Hiddink erg populair in Zuid-Korea

Het is algemeen bekend dat Hiddink erg populair is in Zuid-Korea. De Nederlander is zelfs ereburger. Deze populariteit heeft hij te danken aan zijn succes tijdens het WK Voetbal 2002 in Zuid-Korea en Japan. Hiddink loodste zijn team toen naar de vierde plaats.

Onlangs liet de 70-jarige Hiddink weten dat hij bereid was om zijn ‘oude liefde’ te adviseren. Veel voetbalfans hopen dat de Koreaanse bond toehapt, zodat er misschien opnieuw historie geschreven kan worden. Na het aftreden van Hiddink werd Zuid-Korea twee keer uitgeschakeld in de groepsfase (WK Voetbal 2006 en WK Voetbal 2014) en één keer in de tweede ronde (WK Voetbal 2010).

Opvallende stap voor Hiddink

Mocht Hiddink ook daadwerkelijk als adviseur van Zuid-Korea naar het WK Voetbal 2018 in Rusland mogen, dan kan dit voor de nodige scheve gezichten zorgen. De keuzeheer mislukte enkele jaren geleden als bondscoach van het Nederlands Elftal en was voor een groot deel verantwoordelijk voor het mislopen van het EK Voetbal 2016. Ook lijkt Nederland uitgeschakeld te zijn voor kwalificatie voor het aankomende WK, waardoor Nederlandse fans opnieuw worden teleurgesteld. Hiddink gaat als lachende tweede mogelijk wél naar het WK.

Wedden op WK Voetbal

Er zal een wonder moeten gebeuren, wil Zuid-Korea volgende zomer het WK Voetbal 2018 winnen. Een titel van het Aziatische land staat genoteerd voor @301.00x de inleg. Duitsland @6.50 is de gedoodverfde favoriet bij bookmaker MrGreen, terwijl ook Brazilië @7.00 veel kans maakt op een nieuwe eindzege.