Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Loodzware opgave voor Nederlands Elftal

WK Voetbal 2018: Loodzware opgave voor Nederlands Elftal

0
WK Voetbal 2018: Loodzware opgave voor Nederlands Elftal

WK Voetbal 2018. De kwalificatiereeks voor het WK Voetbal 2018 loopt komende dagen ten einde. Voor Oranje wordt het een loodzware opgave om de tweede plaats te bereiken, die mogelijk recht geeft op een plaats in de play-offs.

Het Nederlands Elftal staat momenteel derde, met drie punten achterstand op concurrent Zweden. De Scandinaviërs hebben daarnaast een beter doelsaldo dan Oranje (+6). Ook wanneer Nederland de laatste twee wedstrijden, waaronder die tegen Zweden, wint, is het dus nog niet zeker van de tweede plaats.

Mocht Oranje in punten gelijk komen, dan wordt er eerst gekeken naar het doelsaldo. Zoals gezegd moet Nederland een saldo van +6 goedmaken. Voordeel is wel dat in het rechtstreekse duel met Zweden de doelpunten als het ware ‘dubbel’ tellen. Wanneer het doelsaldo gelijk is, wordt er gekeken naar het aantal gemaakte treffers. Indien ook dit gelijk is, wordt er gekeken naar het onderlinge resultaat. Bij een overwinning op Zweden, zal dit in het voordeel zijn van het Nederlands Elftal. Het eerste duel eindigde namelijk in een gelijkspel.

Nederland moet bij beste acht nummers twee geraken

Als Nederland de eerste horde heeft overleefd, moet het nog zorgen dat het bij de acht beste nummers twee komt. Ook dit is geen gemakkelijke opgave. Als de resultaten tegen hekkensluiter Wit-Rusland niet worden meegenomen, zou Nederland, als het tweede zou staan, op dit moment als zesde genoteerd staan. Natuurlijk kan er tijdens de laatste twee wedstrijd nog genoeg veranderen.

WK Voetbal 2018 play offs in november

De loting van de vier play off wedstrijden wordt op dinsdag 17 oktober verricht. Vier van de acht landen zullen uiteindelijk een beschermde status hebben, die gebaseerd is op de laatste FIFA-ranking. Nederland zal geen beschermde status hebben, waardoor een treffen met Portugal of Italië zomaar tot de mogelijkheden behoort. De play off wedstrijden worden afgewerkt op 9/11 en 12/14 november 2017.

Wedden op WK Voetbal 2018

Wij denken dat het Nederlands Elftal @1.21 in staat moet zijn om een ruime overwinning te boeken op het zwakkere Wit-Rusland @13.00. Een Nederlandse overwinning in zowel de eerste helft als tweede helft staat bij Mr Green genoteerd voor @1.67. Wij denken dat Arjen Robben de score gaat openen @3.85 en hiermee het juiste signaal afgeeft voor zijn team.