Home WK Nieuws WK Voetbal 2018 loting: Gunstige tegenstanders voor België

WK Voetbal 2018 loting: Gunstige tegenstanders voor België

0
WK Voetbal 2018 loting: Gunstige tegenstanders voor België

WK Voetbal 2018. Op vrijdag 1 december heeft de loting voor het WK Voetbal 2018 plaatsgevonden. Van de toplanden heeft België de meest gunstige loting. Voor Marokko wordt het een zware klus om de tweede ronde te bereiken.

België heeft het getroffen met de loting. De Belgen treffen weliswaar Engeland, maar daarnaast zijn Tunesië en Panama de tegenstanders. ‘’Engeland is natuurlijk geen makkie, maar daarna krijg je twee kleintjes in de vorm van Panama en Tunesië. Dat is natuurlijk heerlijk’’, aldus analist Aad de Mos tegenover Voetbal International.

‘’Dan sta je al met anderhalf been in de volgende ronde. Ik ken Tunesië wel een klein beetje, maar dat moet voor dit België geen probleem zijn. En Panama… ik kan me niet voorstellen dat dat een gevaar is voor België.’’

Zware loting voor Argentinië

Argentinië heeft de zwaarste loting van de favorieten voor de wereldtitel. Het team van Lionel Messi wist zich op het laatste moment pas de plaatsen voor het WK en heeft met IJsland, Kroatië en Nigeria zware tegenstanders.

‘’Ik denk dat ze geen makkelijke poule hebben. Kroatië kennen we, die hebben veel voetballend vermogen. Argentinië heeft laatst nog van Nigeria verloren in een oefenwedstrijd. Ik denk niet dat Jorge Sampaoli daar gelukkig mee is’’, vertelde De Mos.

Kansloze missie voor Marokko

Tot slot liet De Mos ook zijn visie los over de loting van Marokko. Het Afrikaanse land wist zich voor het eerst sinds 1998 te plaatsen voor een WK-eindronde, maar moet het opnemen tegen Portugal, Spanje en Iran. De Mos schat de kansen dan ook laag in. ‘’Iran is al een moeilijke tegenstander, een onderschat land. Ik denk dat ze met Spanje en Portugal ongelukkig hebben geloot.’’

Feyenoord-speler Sofyan Amrabat denkt dat Marokko wel degelijks kans heeft. ‘’We hebben veel respect voor grote landen als Spanje en Portugal, maar we hebben zelf ook een goed team en bovendien veel zelfvertrouwen. Op een WK heb je altijd kans, de vorm van de dag wordt heel belangrijk.’’

Loting WK Voetbal 2018

Groep A: Rusland, Saudi-Arabië, Egypte en Uruguay
Groep B: Portugal, Spanje, Marokko en Iran
Groep C: Frankrijk, Australië, Peru en Denemarken
Groep D: Argentinië, IJsland, Kroatië en Nigeria
Groep E: Brazilië, Zwitserland, Costa Rica en Servië
Groep F: Duitsland, Mexico, Zweden en Zuid-Korea
Groep G: België, Engeland, Tunesië en Panama
Groep H: Polen, Senegal, Colombia en Japan

Wedden op WK Voetbal 2018

Nu de loting bekend is, is het ook gemakkelijker om in te schatten hoe ver de favorieten voor het WK Voetbal 2018 zullen reiken. Bookmaker Mr Green verwacht nog steeds dat Brazilië @5.50 de grootste kanshebber is voor de wereldtitel.

Gezien de loting zal het voor Argentinië @10.00 zwaar worden om de groep te overleven. België @12.00 heeft daarentegen een relatief gunstige loting en een grote kans op de achtste finales.