Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Van Marwijk in voetsporen van Hiddink en Verbeek

WK Voetbal 2018: Van Marwijk in voetsporen van Hiddink en Verbeek

0
WK Voetbal 2018: Van Marwijk in voetsporen van Hiddink en Verbeek
Wedden op het WK met Bwin

WK Voetbal 2018. Door de mislukte kwalificatiereeks zal er komende zomer geen zee van Oranje-supporters te zien zijn in Rusland. Dit betekent echter niet dat er geen enkele Nederlander actief is op het WK Voetbal 2018.

Enkele weken geleden besloot de Australische Voetbalbond om Bert van Marwijk aan te stellen als bondscoach van de Socceroos tijdens het WK 2018. Hiermee treedt de voormalig Feyenoord-trainer in de voetsporen van Guus Hiddink en Pim Verbeek, die eerder aan het hoofd stonden van het Australische voetbalteam.

Lovende woorden voor Van Marwijk

Gedurende zijn periode bij Feyenoord, werkte Van Marwijk samen met twee voormalig Australisch internationals. De eerste is Brett Emerton, die deel uitmaakte van het succesvolle team dat de UEFA Cup wist te winnen in 2002.

‘’Ten eerste zorgt Van Marwijk voor een hecht team dat lastig te verslaan is’’, aldus 94-voudig international Emerton. ‘’Hij zorgt voor een solide achterhoede, maar tegelijkertijd wil Van Marwijk ook attractief voetbal spelen. In het verleden hebben we gezien dat hij dit goed kan combineren.’’

Daarnaast werkte Van Marwijk samen met Brett Holman. De aanvaller, die de winnende goal maakte voor Australië tegen Servië tijdens het WK 2020, is ook positief over de Deventenaar. ‘’Ik denk dat het een erg goede keuze is. Gezien het spelersmateriaal waar wij de beschikking over hebben, verwacht ik een goede match’’, vertelde Holman.

Wedden op WK Voetbal

Het is geen verrassing dat Australië niet tot topfavoriet wordt gerekend door de bookmakers. Een WK titel voor Australië staat genoteerd voor maar liefst @401.00. Het is realistischer wanneer een weddenschap wordt geplaatst voor een plaats bij de top acht @15.00. Hiervoor hoeft alleen Australië de groepsfase en de tweede ronde te overleven.

In de openingswedstrijd heeft Australië weinig te verliezen. Het speelschema laat zien dat de Socceroos @15.00 beginnen met een wedstrijd tegen topfavoriet Frankrijk @1.23. Deze partij staat gepland op 12 juni 2018 om 12.00 uur Nederlandse tijd.