Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Nederland heeft plaatsing niet meer in eigen hand

WK Voetbal 2018: Nederland heeft plaatsing niet meer in eigen hand

0
WK Voetbal 2018: Nederland heeft plaatsing niet meer in eigen hand

WK Voetbal 2018. Met nog twee wedstrijden te gaan in de kwalificatiereeks is het WK Voetbal 2018 voor Nederland verder weg dan ooit. Oranje heeft plaatsing voor het eindtoernooi in Rusland namelijk niet meer in eigen hand.

Na de afstraffing in Frankrijk en overwinning tegen Bulgarije staat Oranje op een derde plaats in Groep A. Mocht Nederland de laatste twee wedstrijden winnen en toch nog over Zweden heen klimmen, dan is het team van Dick Advocaat alsnog afhankelijk van het puntenaantal van de andere nummers twee. Ook dit ziet er namelijk erg somber uit sinds afgelopen weekend.

Alle nummers twee beter dan Nederland

Het Nederlands Elftal heeft momenteel minder punten dan alle nummers twee. In Groep B heeft Portugal inmiddels 21 punten behaald en Oranje kan het team van Cristiano Ronaldo niet meer inhalen. Ook Noord Ierland (Groep C) Italië (Groep G) hoeven met 19 punten niet meer bang te zijn voor Nederland.

In Groep E hebben Montenegro en Denemarken beide 16 punten, terwijl Bosnië met twee punten minder de nummer twee is van Groep H. In Groep F en Groep I hebben de nummers twee, drie en vier zelfs al meer punten dan Oranje. Een erg pijnlijke constatering.

We kunnen concluderen dat het Nederlands Elftal niet meer zo dominant is als de afgelopen jaren. Na het EK Voetbal 2016 lijkt ook het WK Voetbal 2018 aan onze neus voorbij te gaan. En dat terwijl Oranje tijdens het WK Voetbal 2010 nog finalist was en vier jaar later de bronzen medaille behaalde in Brazilië. Toch mogen we, ondanks de vele blamages, nog hopen op een wonder.

Wedden op WK Voetbal 2018

Bookmaker Mr Green schat de kansen voor het Nederlands Elftal ook somber in. Toch is het voor grote optimisten mogelijk om in te zetten op een eerste Wereldtitel. Deze staat genoteerd voor @51.00x de inleg.

Duitsland @6.50, Frankrijk @7.00 en Brazilië @7.00 zijn de grote favorieten voor het WK Voetbal 2018.