Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Portugal afhankelijk van Ronaldo tegen Uruguay

WK Voetbal 2018: Portugal afhankelijk van Ronaldo tegen Uruguay

0
WK Voetbal 2018: Portugal afhankelijk van Ronaldo tegen Uruguay

WK Voetbal 2018. Het WK 2018 is aanbeland in de achtste finales. Frankrijk wist zich vanmiddag als eerste land te plaatsen voor de kwartfinale. Rond 21.45 uur weten we of Portugal of Uruguay de volgende tegenstander wordt.

Portugal bereikte de laatste zestien door tweede te worden in de poule achter Spanje. Het had weinig gescheeld of het team van Cristiano Ronaldo was al terug geweest in Portugal. Iran liet in de slotfase van hun onderlinge duel namelijk een enorme kans onbenut. Hierdoor kwam de winnaar van het EK 2016 met de schrik vrij.

Tegenstander Uruguay wist drie overwinningen te behalen in Groep A. Na zeges op Saudi-Arabië en Egypte, wist Uruguay ook de laatste groepswedstrijd te winnen van gastland Rusland. Een erg knappe prestatie van het team van Oscar Tabarez, dat opvallend genoeg nog nooit eerder een officiële interland speelde tegen Portugal.

Santos hoopt op klasse van Ronaldo

Tijdens de laatste persconferentie richting het duel tegen Uruguay kreeg de Portugese bondscoach Fernando Santos, zoals altijd, veel vragen die gingen over zijn sterspeler Ronaldo. Santos benadrukte nogmaals dat hij niet alleen de vedette van Real Madrid nodig heeft, maar ook zijn 22 andere spelers in de selectie.

Uiteraard hoopt Santos wel dat hij ook ditmaal weer kan rekenen op de klasse van Ronaldo. “Wanneer twee teams ongeveer gelijkwaardig zijn, zorgt de individuele klasse voor de doorslag. Ik hoop dat mijn team klaar is voor een zware wedstrijd en dat Ronaldo dan het verschil kan maken”, aldus Santos.

Speelschema WK Voetbal achtste finales

Zaterdag 30 juni
16.00 uur: Frankrijk – Argentinië 4-3
20.00 uur: Uruguay – Portugal

Zondag 1 juli
16.00 uur: Spanje – Rusland
20.00 uur: Kroatië – Denemarken

Maandag 2 juli
16.00 uur: Brazilië – Mexico
20.00 uur: België – Japan

Dinsdag 3 juli
16.00 uur: Zweden – Zwitserland
20.00 uur: Colombia – Engeland

Wedden op WK Voetbal

Bij bookmaker Mr Green is het mogelijk om te wedden op het WK Voetbal 2018. Ondanks drie overwinningen in de groepsfase, wordt Uruguay niet gezien als favoriet voor het treffen met Portugal @2.70. Op een zege van de Zuid-Amerikanen staat namelijk een odd van @2.95. Wij verwachten zelf dat Uruguay wel in staat is om Portugal te verslaan. Onze voorspelling is een 2-1 overwinning @12.50 voor het team van Luis Suarez.