Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Slaagt Nederland erin om het WK te halen?

WK Voetbal 2018: Slaagt Nederland erin om het WK te halen?

0
WK Voetbal 2018: Slaagt Nederland erin om het WK te halen?

WK Voetbal 2018. Dick Advocaat werd eerder deze maand aangewezen als dé man die Nederland naar het WK Voetbal 2018 moet loodsen. Maar is het wel realistisch om te denken dat Oranje het WK in Rusland gaat halen?

Het Nederlands Elftal staat momenteel derde in de kwalificatiereeks, achter Frankrijk en Zweden. Het achterhalen van koploper Frankrijk lijkt onhaalbare kaart, maar Zweden staat op drie punten voorsprong. Bij een overwinning op Zweden houdt Oranje dus zicht op de tweede plaats, die mogelijk recht geeft op het spelen van een play-off wedstrijd tegen een nummer twee uit een andere kwalificatiegroep. Hierbij is het wel van belang dat er geen fouten worden gemaakt tegen de ‘kleine landen’.

De eerstvolgende wedstrijd voor Nederland staat gepland op vrijdag 9 juni. Onder leiding van de kersverse bondscoach Dick Advocaat wordt er gespeeld tegen Luxemburg, de hekkensluiter van groep A. Het heenduel eindigde dankzij doelpunten van Arjen Robben en Memphis Depay (2x) in een 1-3 overwinning.

Frankrijk favoriet voor plaatsing WK Voetbal 2018

Frankrijk is de huidige nummer één in kwalificatiegroep A voor het WK Voetbal 2018. ‘Les Blues’ behaalde tot dusver 13 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Alleen de openingswedstrijd, in en tegen Wit-Rusland, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Halverwege de kwalificatiereeks heeft Frankrijk drie punten voorsprong op nummer twee Zweden. Toevalligerwijs is het Scandinavische land de eerstvolgende tegenstander voor Frankrijk. Wanneer de Fransen dit duel, dat gespeeld wordt op 9 juni 2017, weten te winnen, kan plaatsing voor het WK Voetbal 2018 haast niet meer fout gaan.

Wedden op WK Voetbal 2018

Bookmakers geven Nederland een erg kleine kans om nog groepswinnaar te worden van kwalificatiegroep A. Op groepswinst van Oranje staat namelijk een odd van maar liefst @14.00. Frankrijk @1.18, de huidige nummer één, is de grote favoriet voor een plaats op de eindronde van het WK Voetbal 2018.