Home WK Nieuws WK Voetbal 2018: Spelers Iran dreigen WK-deelname mis te lopen na schorsing

WK Voetbal 2018: Spelers Iran dreigen WK-deelname mis te lopen na schorsing

0
WK Voetbal 2018: Spelers Iran dreigen WK-deelname mis te lopen na schorsing

WK Voetbal 2018. Voor Massoud Schojaei en Ehsan Hajsafi, twee internationals van Iran, hangt mogelijk een zware schorsing boven het hoofd. Mocht deze schorsing er ook daadwerkelijk komen, dan lopen zij waarschijnlijk het WK Voetbal 2018 mis.

‘’Schojaei en Hajsafi worden zeer waarschijnlijk uitgesloten voor de nationale ploeg’’, vertelde Mohamed Dschawad Ababaf, directeur-generaal van het Iraanse ministerie van Sport. De spelers krijgen deze schorsing omdat zij met hun club Panionios Athene in actie kwamen tegen Maccabi Tel Aviv uit Israël.

Voor spelers uit Iran is het namelijk verboden om aan te treden tegen een club uit aartsrivaal Israël. In het ergste geval zal de schorsing dusdanig lang zijn, dat zij het WK Voetbal in Rusland aan zich voorbij zien gaan. ‘’We veroordelen hun deelname, maar een beslissing zal pas na onderzoek en gesprekken met de spelers vallen’’, liet de Iraanse voetbalbond weten.

Veel steun voor Schojaei en Hajsafi

Ondanks het feit dat de Iraanse voetbalbond van mening is dat het volledig in haar recht staat, is er op social media veel steun voor de twee slachtoffers. Schojaei en Hajsafi hebben immers ‘gewoon hun werk gedaan’, aangezien zij in dienst zijn van het Griekse Panionios.

‘’Jullie hebben slechts je werk bij jullie club gedaan en alleen de publieke mening is belangrijk’’, aldus Ali Karimi, oud-prof die onder meer onder contract stond bij Bayern München. Ook aanvaller Karim Ansarifar liet van zich horen: ‘’Jongens, we staan achter jullie.’’

Wedden op WK Voetbal 2018

Ondanks het feit dat spelen op een WK Voetbal een unieke gebeurtenis is, hoeven de Iraanse spelers zich niet druk te maken dat ze een WK-titel mislopen. Bookmaker Betway verwacht dat Iran @301.00 geen rol van betekenis zal spelen. Duitsland @6.00 en Brazilië @7.00 worden vooralsnog gezien als de twee grootste kanshebbers voor het WK Voetbal 2018.